Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Studii în Federația Rusă

  A fost dat startul înregistrării tinerilor din țara noastră care doresc să-și continue studiile în Federația Rusă. Pentru anul de studii 2021-2022, Rusia oferă aproximativ 500 de burse, care sunt finanțate din bugetul de stat.

  Ecaterina Kurnatovscaia este elevă în clasa a XII-ea, la Liceul „Kiril şi Metodiu” din Capitală. Tănăra a decis să-și continue studiile în Federația Rusă, așa că va aplica pentru una dintre bursele oferite de Rossotrudnichestvo. Eleva spune că de mică este atrasă de pictură, iar designul este domeniul în care își vede viitorul profesional.

  Ecaterina Kurnatovscaia, elevă

  «Visul meu este să fiu designer, unul specializat pe sălile de nunți. Visul îmi pare unul de poveste, care mă inspiră și mă motivează să ating noi culmi. Planific să-mi continuu studiile la Universitatea de Stat de Arte Culturale din St Petersburg.»

  După încheierea studiilor, Ecaterina intenționează să revină în Chișinău, pentru a se angaja.

  Ecaterina Kurnatovscaia, elevă

  «Îmi doresc să mă întorc acasă, sunt un patriot și aș dori să fac oamenii din țara noastră mai fericiți, iar orașul să fie mai frumos.»

  Tinerii din țara noastră, care doresc să participe la concursul de admitere la universitățile din Federația Rusă se pot înscrie prin intermediul site-ului edu.rs.gov.ru. Candidații trebuie să completeze o anchetă și să atașeze setul de documente necesare. În acest an, doritorii se vor putea înscrie la concurs doar în baza pașaportului și a diplomei de absolvire a claselor a X-XI-cea.

  Аndrei Мuraviov, director Rossotrudnichestvo în RM

  «Serviciile ce țin de înscrierea la concurs sunt prestate, gratuit, de reprezentanța Rossotrudnichestvo în Republica. În acest an, cetățenii moldoveni vor beneficia de un număr de burse similar anului trecut. Adica, în jur de 500. »

  Concursul de selectare a studenţilor pentru studii 2021-2022 se va desfășura în două etape. Prima va fi organizată de către reprezentanții Rossotrudnichestvo din Chișinău. Tinerii care vor să facă studii superioare de licență vor avea de susținut un test, iar candidații la rezidenţiat, doctorat și masterat vor trebui să depună un set de acte. În baza rezultatelor testării, vor fi întocmite listele candidaților care au acces în turul II. Testările din acest an vor avea loc în regim online și sunt programate pentru perioada 3-15 martie curent.

  Аndrei Мuraviov, director Rossotrudnichestvo în RM

  «Cetățenii Republicii Moldova intersați în desfășurarea studiilor în Federația Rusă pot miza pe diverse specialități, la diferite niveluri de învățământ.»

  Candidații care vor pleda pentru studii în Federația Rusă pot alege din șase universități. Specialitățile Economie, Drept și Medicină se regăsesc în topul preferințelor studenților moldoveni.

  a-tv.md

  Copyright © 2020