Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Strigător la cer

  O adolescentă în vârstă de 13 ani a fost găsită inconștientă în fața unei clădiri părăsite din Parcul Valea Trandafirilor. Minora a fost transportată la spital cu traumatisme și fracturi pe tot corpul, iar medicii sunt rezervați în privința șanselor sale de supraviețuire. Oamenii legii iau în calcul și versiunea că victima ar fi căzut de la înălțime.

  Potrivit poliției, minora a fost găsită de către un trecător care a anunțat poliția. Victima era inconștientă și potrivit medicilor, a fost resuscitată de câteva ori în ambulanță. Oamenii legii spun că adolescenta era îmbrăcată doar în lenjerie intimă. Tot ei presupun că, victima se afla acolo de mai mult timp, însă nu au putut să ne ofere mai multe detalii.

  Maxim Cazac, purtător de cuvânt, Institutul Mamei și Copilului

  “Prezenta fracturi multiple, inclusiv ale coloanei vertebrale, fracturi de mandibulă și multe alte traumatisme. Starea pacientei la internare era extrem de gravă. Aceasta fiind transferată imediat în secția de reanimare. Actualmente pacienta se află în comă și este sub supraveghere medicală, medicii sunt rezervați în privința șanselor de supraviețuire.”

  Medicii legiști urmează să stabilească dacă minora a fost violată. Pe acest caz, poliția a audiat în calitate de martori, trei tineri cu vârsta cuprinsă între 19 și 24 de ani. Mai exact, potrivit oamenilor legii aceștia se aflau acolo atunci când tânăra a fost găsită zăcând la pământ. Deocamdată polițiștii nu ne-au spus ce au declarat aceștia invocând secretul anchetei.

  Svetlana Scripnic, purtător de cuvânt Direcția Poliția a Capitalei

  „Versiunea preliminară și potrivit declarațiilor medicilor leziunile sunt specifice căderii de la înălțime. Cazul este investigat și urmează să stabilim toate circumstanțele.”

  Paznicul clădirii părăsite spune că adolescenții urcă aici practic în fiecare zi.

  “-Vin aici cu sacoșele și beau bere, tărie, nu știu ce mai au că nu i-am verificat. -Ce vârste au? De la 15 și mai mari. Vă este frică? Mă tem… dar ce pot să fac?”

  „Într-o seară mă uitam de la balcon și erau patru băieți cu vârsta de vreo 14-15 ani. Unul pe celălalt se țineau de picioare și dezbăteau moziaca de pe perete. Erau pe acoperiș copiii? Da erau pe acoperiș. Dacă ridicau mâinile, persoanele care erau aplecate se duceau, erau fără nicio protecție.”

  „A mai fost cazuri cu vreo 3-4 luni în urmă. O fetiță a căzut și și-a spart mâna într-o armătură, și-a fracturat-o. Undeva clasa VI-a, VII-a.”

  „Această clădire ne dă cea mai mare bătaie de cap. Adolescenții mereu stau acolo sus, cu drone. Nu am văzut să consume alcool, chiar am fost foarte atentă la acest moment. Ei aruncă gunoi, vorbesc necenzurat, fumează.”

  Poliția a deschis un proces penal pe acest caz pentru a stabili toate circumstanțele.

  Telegram channel

  a-tv.md

  TOP 24 de ore

  Facebook

  Copyright © 2021