Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Strigăt de ajutor

  Ministrul interimar al Agriculturii bate alarma și îi cere premierului interimar, Aureliu Ciocoi să vină în ajutor agricultorilor afectați de ploi și grindină. Ion Perju a declarat că precipitațiile puternice au adus prejudicii de zeci de milioane de lei și au pus pe brânci agricultorii care n-au apucat să-și revină după efectele secetei din vara anului trecut.

  Ion Perju ministrul interimar al Agriculturii

  ”Ministerul solicită guvernului RM alocarea surselor financiare în mărime de 47 de milioane de lei din fondul de rezervă pentru compensarea parțială a prejudiciilor cauzate infrastructurii rurale, dar în cea mai mare parte pentru acoperirea parțială a prejudiciilor care au fost cauzate producătorilor agricoli care nu și-au revenit din seceta de anul trecut, dar și pentru a beneficia de o asigurare a securității alimentare pentru anul curent„

  Deocamdată nu se cunoaște din ce bani vor fi alocați 47 de milioane de lei, în condițiile în care sursele financiare din fondul de rezervă urmează a fi cheltuiți pentru organizarea alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie. Amintim că, pe întreg teritoriul țării cad ploi puternice, însoțite de grindină. Astfel, în urma precipitațiilor au fost distruse zeci de hectare de livezi și culturi agricole. Cele mai afectate au fost raioanele Florești și Căușeni. Meteorologii prognoezează ploi și pentru următoarele zile.

  Telegram channel

  a-tv.md

  TOP 24 de ore

  Facebook

  Copyright © 2021