Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Strategia municipală pentru protecția drepturilor copilului 2020 – 2025 a fost votată de către CMC

  Strategia municipală pentru protecția drepturilor copilului 2020 – 2025 a fost votată de către Consiliului Municipal Chişinău. Strategia a fost elaborată de către Direcția municipală pentru Protecția Drepturilor Copilului cu asistența tehnică a UNICEF Moldova şi este primul exercițiu de acest gen realizat vreodată în municipiul Chișinău.

  Documentul se înscrie în contextul general de reformare a sistemului de protecție a copilului din Republica Moldova, dar și alinierea acestuia la standardele şi angajamentele europene și internaționale. Totodată, strategia prevede necesitatea concentrării eforturilor, pentru prevenirea și identificarea timpurie a situațiilor de risc pentru copii, dar şi consolidarea capacităților de intervenție și asistență la nivel comunitar, prin dezvoltarea serviciilor sociale pentru copiii aflaţi în situaţii de risc.

  Proiectul conține o listă de principii de bază:

  – Nediscriminarea;
  – Toleranță zero față de orice formă de violență asupra copiilor;
  – Prioritatea numărul unu sunt copiii;
  – Apărarea interesului superior al copilului;
  – Oferirea şanselor de participare pentru fiecare copil;

  „Strategia își propune o abordare intersectorială în implementare cu implicarea mai multor subdiviziuni ale CMC. Urmează să fie elaborat planul de acțiuni, pentru implementarea prevederilor documentului, cu indicarea costurilor corespunzătoare. Planul de acțiuni va fi, la fel, aprobat de Consiliul Municipal Chișinău.

  În final, ne dorim crearea unui mediu prietenos și incluziv, capabil să asigure, să respecte și să protejeze drepturile fiecărui copil din municipiul Chișinău.

  Copiii constituie aproximativ 16% din populația totală a municipiului Chișinău, înregistrând în ultimii 5 ani o ușoară descreștere”, a scris primarul general, Ion Ceban, pe pagina sa de pe o rețea de socializare.

  Sursa: Fb, Ion Ceban

  Facebook

  POLITICA

  Luni, 31 august, la ședința extraordinară a Consiliului Municipal Chișinău, a fost examinat subiectul cu privire la deschiderea instituțiilor de învățămînt din capitală și...

  Copyright © 2021