Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Strada Tighina intră în reparație. Ceban: Starea proastă a drumurilor este una din cele mai serioase constrângeri

  Start licitației pentru reparația capitală a străzii Tighina din Chișinău. Despre aceasta a declarat primarul general, Ion Ceban într-o postare pe pagina sa de Facebook. Potrivit acestuia, proiectul a fost tergiversat şi pus în sertar încă din anul 2015. Edilul a precizat că primul pas a fost schimbarea rețelelor edilitare pe toată strada începând cu anul 2019.

  „Primăria Chișinău şi-a pus drept scop executarea lucrărilor de reabilitare a zonei centrale. La ora actuală lansăm procedura de licitaţie cu privire la contractarea lucrărilor de reabilitare a străzilor și trotuarelor, crearea locurilor de parcare și modernizarea sistemului de iluminat public din str. Tighina, după care urmează în scurt timp să fie lansată licitația și pentru reparaţia str. 31 August 1989”, a mai spus edilul.

  Suprafața totală a străzii Tighina este de: 35 362 m2 dintre care 12900 m2 de carosabil, iar 17,470m2 trotuare. Mai mult, proiectele sunt finanțate de BERD și BEI în cadrul Proiectului Sectorial de Drumuri Urbane, pachet II.

  „Starea proastă a drumurilor este una din cele mai serioase constrângeri pentru dezvoltarea economică şi socială a municipiului. Iată de ce, în prezent, dezvoltarea reţelei rutiere este o prioritate pentru noi”, a declarat Ceban.

  Lucrările constau în reabilitarea căilor de rulare, înființarea parcărilor și modernizarea iluminatului stradal. Realizarea acestui proiect va conduce la îmbunătăţirea stării şi calităţii reţelei rutiere a oraşului Chişinău.

  ionceban.md

  TOP 24 de ore

  Facebook

  SOCIAL

  Milioane de lei a câștigat Primăria, după ce a dat în arendă alte 13 locuri pentru gherete. Despre aceasta a anunțat Primarul general Ion...

  ECONOMIE

  În 16 raioane au fost finalizate lucrările de reparație și întreținere periodică din cadrul programului “Drumuri Bune pentru Moldova 2020”, transmite MOLDPRES.

  SOCIAL

  Primăria Chișinău ar putea câștiga mai multe milioane de lei, asta după ce în data de 9 decembrie, curent, se va desfăşura cea de...

  SOCIAL

  Lucrările de reparație a drumurilor în raionul Nisporeni se desfășoară conform graficului, a declarat premierul Ion Chicu în cadrul vizitei de lucru în raion.

  Copyright © 2021