Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Strada Ion Pelivan din sectorul Buiucani este în reparații

  Primăria municipiului Chișinău informează că pe str. Ion Pelivan din sectorul Buiucani, se desfășoară lucrări de asfaltare a carosabilului, în perimetrul str. Alba Iulia – str. Vissarion Belinschi. Activitățile pe șantier fac parte din cea de-a doua etapă de reabilitare a arterei de circulație inclusă în Programul municipal 2020 de renovare a infrastructurii rutiere.

  Așternerea asfaltului pe carosabilul din str. Ion Pelivan va fi executat pe parcursul zilei de joi și prevede renovarea a 8500 m² de drum. Anterior au fost executate lucrări de reabilitare a părții carosabile, pe o suprafață de 15 mii metri pătrați, în perimetrul str. Vasile Lupu – str. Alba Iulia. Ulterior, va fi aplicat marcajul rutier.

  Aflat pe șantier, pentru a verifica mersul lucrărilor de reabilitare a străzii, primarul general, Ion Ceban, a declarat că infrastructura capitalei necesită a fi dezvoltată. „Pietonii au nevoie de trotuare bune, iar șoferii să nu trebuie să piardă timp și bani în centrele de servicii auto”, a menționat edilul capitalei.

  Lucrările sunt executate de Î.M. Regia „Exdrupo”, iar proiectul de reabilitare constă în frezarea asfaltului degradat și aplicarea unui nou strat de uzură, montarea bordurilor noi, precum și amenajarea locurilor de parcare. Bugetul alocat în acest scop este de 5 milioane de lei

  De asemenea, până la finele lunii septembrie vor fi executate lucrări de reabilitare a trotuarelor din strada I. Pelivan, pe o suprafață de circa 10 mii m2. Costul lucrărilor este de 3,3 milioane de lei.

  SOCIAL

  Primarul general, Ion Ceban, a verificat în ajun în teritoriu evoluția lucrărilor de reabilitare a parcurilor „La Izvor" și „Alunelul" din sectorul Buiucani.

  SOCIAL

  Ion Creangă va reintra în reparație în perioada următoare. Autoritățile locale au lansat licitația pentru lucrările menționate, inclusiv cu reabilitarea rețelelor de apeduct și...

  SOCIAL

  Decizia închiderii Pieței Delfin din sectorul Buiucani, aparține strict administratorului, care șantaja autoritățile municipale. Despre aceasta a declarat primarul general Ion Ceban în cadrul...

  Copyright © 2020