Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Strada Ion Creangă din sectorul Buiucani va fi reabilitată integral

  Strada Ion Creangă, sectorul Buiucani va fi reabilitată. Astfel, a fost încheiat contractul de executare a lucrărilor de reparație capitală (tronson cuprins între str. Alba-Iulia și bd. Ștefan cel Mare și Sfânt), care prevede și reabilitarea rețelelor de apeduct și canalizare.

  Primarul General, Ion Ceban, a menționat că renovarea arterei de circulație va începe în următoarele 2-3 săptămâni. Conform graficului, durata de execuție a lucrărilor contractate este luna martie 2022.

  Proiectul prevede lucrări de amenajare a trotuarelor, schimbare a rețelelor de apeduct și canalizare, reparația părții carosabile, precum și reabilitarea rondurilor de la Piața Unirii Principatelor și Piața Dimitrie Cantemir.

  Edilul capitalei a ținut să precizeze că municipalitatea nu va putea iniția reparația capitală a străzii, fără a moderniza rețelele inginerești, care în proporție de 90 la sută sunt în stare degradată. „Vom începe reabilitarea străzii cu schimbarea tuturor rețelelor subterane, după care se va interveni la partea de drum”, a precizat Ion Ceban.

  E de menționat că prima etapă presupune schimbarea rețelelor de apeduct și canalizare, care vor costa circa 20 de mil. lei, iar etapa a doua prevede lucrări de reabilitare a carosabilului și se cifrează la circa 50 de mil. lei.

  chisinau.md

  Facebook

  SOCIAL

  Lucrările de instalare a apeductului de pe strada Ion Creangă din Chișinău se apropie de sfârșit. Din necesarul de 753 de metri de apeduct...

  SOCIAL

  Strada Ghidighici din sectorul Buiucani a fost asfaltată. Despre acest lucru a scris primarul general Ion Ceban pe pagina sa de pe o rețea...

  SOCIAL

  Locuitorii sectorului Buiucani, dar și din tot municipiului Chișinău, se pot bucura în prezent de un nou obiectiv, unde pot practica sportul. Astfel, în...

  SOCIAL

  Primarul general, Ion Ceban, a verificat în ajun în teritoriu evoluția lucrărilor de reabilitare a parcurilor „La Izvor" și „Alunelul" din sectorul Buiucani.

  Copyright © 2020