Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Strada Ion Creangă din sectorul Buiucani va fi reabilitată integral

  Strada Ion Creangă, sectorul Buiucani va fi reabilitată. Astfel, a fost încheiat contractul de executare a lucrărilor de reparație capitală (tronson cuprins între str. Alba-Iulia și bd. Ștefan cel Mare și Sfânt), care prevede și reabilitarea rețelelor de apeduct și canalizare.

  Primarul General, Ion Ceban, a menționat că renovarea arterei de circulație va începe în următoarele 2-3 săptămâni. Conform graficului, durata de execuție a lucrărilor contractate este luna martie 2022.

  Proiectul prevede lucrări de amenajare a trotuarelor, schimbare a rețelelor de apeduct și canalizare, reparația părții carosabile, precum și reabilitarea rondurilor de la Piața Unirii Principatelor și Piața Dimitrie Cantemir.

  Edilul capitalei a ținut să precizeze că municipalitatea nu va putea iniția reparația capitală a străzii, fără a moderniza rețelele inginerești, care în proporție de 90 la sută sunt în stare degradată. „Vom începe reabilitarea străzii cu schimbarea tuturor rețelelor subterane, după care se va interveni la partea de drum”, a precizat Ion Ceban.

  E de menționat că prima etapă presupune schimbarea rețelelor de apeduct și canalizare, care vor costa circa 20 de mil. lei, iar etapa a doua prevede lucrări de reabilitare a carosabilului și se cifrează la circa 50 de mil. lei.

  chisinau.md

  TOP 24 de ore

  Facebook

  SOCIAL

  În timp ce subterana Iași este la un pas să fie gata, o altă trecere subterană tot se află în reparație, nici la 100...

  SOCIAL

  Primăria municipiului Chișinău informează că pasajul subteran din str. Ion Creangă, 2, intersecție cu bd. Ștefan cel Mare și Sfânt (în preajma Universității Pedagogice...

  SOCIAL

  Lucrările de reparație a străzii 27 martie 1918 din sectorul Buiucani au început. Potrivit primarului general Ion Ceban acestea presupun şi schimbarea învelişului asfaltic...

  SOCIAL

  Unul din cele mai mari sectoare ale capitalei, Buiucani, în ultimii 2 ani a făcut un salt important spre modernizare. Declarația a fost făcută...

  Copyright © 2021