Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte Accent INFO

  Strada Creangă din Capitală, renovată

  Strada Ion Creangă din sectorul Botanica al Capitalei ar putea fi reparată în timpul apropiat. Astăzi a fost lansată licitația privind reabilitarea arterei, iar primarul, Ion Ceban a prezentat proiectul de modernizare a acesteia

  Proiectul prevede renovarea părții carosabile, a trotuarelor și a rețelelor de apeduct și canalizare, dar și a sensurilor giratorii de la intersecția cu strada Alba Iulia și strada Henri Coandă.

  Ion Ceban, Primar de Chișinău

  «Ambele rondure vor fi reparate și restaurate. Nu tăiem copaci pe această porțiune. O să examinăm suplimentar soluțiile legate de parcări».

  Potrivit primarului general, starea dezastruoasă în care se află strada se datorează fostei administrații a Capitalei.

  Ion Ceban, Primar de Chișinău

  «A fost un proiect proiect vechi, în baza căruia s-au început lucrările în 2018. Proiect de la care tot s-a deviat, ceea ce a crescut costurile pe proiectele de execuție și devierile care nu-și aveau rostul cu 60-80 la sută. În mod normal, administrația precedentă care era responsabilă de acest lucru, trebuie să poarte răspundere penală pentru aceste dereglări».

  Oamenii salută inițiativa primarului de Chișinău, declarând că renovarea străzii este o necesitate stringentă.

  « Foarte bună părere despre reabilitare. Noi locuim aici nu departe și când tot timpul cu mașina merg anume pe aici ca să plec la serviciu. De fiecare dată dăm prin aceste gropi. Din cauza asta, când venim cu soțul înapoi, zice :-Nu mergem pe Creangă că e foarte stricată».

  «Orice inițiativă de reparare este bună. Dacă este reparație calitativă. Să reînoiască strada este necesar, deoarece singur vedeți în ce stare și demult nu s-a reparat. Și mai ales când vin ploi, acolo este imposibil».

  Costurile total al lucrărilor se ridică la 50 de milioane de lei. În acest an au fost alocate 44 de milioane de lei, iar prioritară este schimbarea rețelelor de canalizare și a apeductului. Lucrările vor fi reluate la anul.

  a-tv.md

  Facebook

  Copyright © 2020