Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Stop Media Ban – platformă lansată în Republica Moldova pentru apărarea drepturilor jurnaliștilor

  În Moldova a fost lansată platforma pentru promovarea și apărarea drepturilor jurnaliștilor independenți – Stop Media Ban. Inițiatorii acesteia au anunțat că este o platformă neguvernamentală, non-profit și reprezintă o alternativă tuturor platformelor profesionale deja existente.

  „Avem o inițiativă de chemare pentru toți jurnaliștii din Republica Moldova și din afara țării pentru a fi parte a acestei platforme, în care să discutăm și să promovăm libertățile de exprimare și să apărăm drepturile jurnaliștilor din toată lumea”, a declarat jurnalistul Alexei Lungu, remarcând în context că există deja solicitări din partea colegilor de breaslă din străinătate care vor să fie parte a acestei platforme.

  Participanții platformei au subliniat că în Republica Moldova „libertatea de exprimare este sistematic restrânsă”, precizând că „toate acestea se fac sub sloganul combaterii propagandei și dezinformării”.

   „Autoritățile înțeleg dezinformarea într-un mod specific. Jurnaliştii, ca şi locuitorii ţării, au fost împărţiţi în „buni” și „răi”, în „ai săi” și „străini”. Printre cei „răi” suntem și noi, presa, care arată autorităților asupra greșelilor  lor”, a spus jurnalista Svetlana Curmei.

  La rândul său, politologul Corneliu Ciurea, care s-a alăturat platformei, a menționat că guvernarea a încercat să pună semn de egalitate între propagandă și ceea ce fac televiziunile de opoziție, care „de multe ori nu spun cuvinte plăcute actualei guvernări”.

  În concluzie, participanții Stop Media Ban au subliniat că platforma este „deschisă tuturor jurnaliștilor, indiferent de limba vorbită și puncte de vedere”, făcând apel să se alăture la toți cei care nu sunt indiferenți și nu sunt de acord cu ceea ce se întâmplă.

  La momentul difuzării acestei știri, serviciile de presă ale Guvernului, Președinției și PAS nu au comentat declarațiile participanților la platforma Stop Media Ban.

  privesc.eu

  Site-ul a-tv.md oferă dreptul la replică tuturor celor vizați în articol.

  Facebook

  SOCIAL

  „În mod separat, mulți astăzi nu sunt de acord cu ceea ce se întâmplă. Luptă fiecare cum poate, câtă putere are. Jos pălăria în...

  Noutăţi

  Familiile care nu s-au înregistrat pe platforma compensatii.gov.md vor fi încadrate în luna noiembrie automat în categoria de vulnerabilitate medie. Însă, pentru perioada decembrie...

  Copyright © 2021