Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • POLITICA

  Stoianoglo: Maia Sandu a reproșat Procuraturii de ce Igor Dodon, Zinaida Greceanîi și Vladimir Voronin încă nu au dosare penale

  Președintele Maia Sandu a cerut Procuraturii să fabrice dosare penale pe numele liderilor opoziției Igor Dodon, Zinaida Greceanîi, Vladimir Voronin și alții. Sandu a înaintat procurorilor lista cu persoanele care trebuie să fie trase la răspundere penală în cadrul ședinței Consiliului Suprem de Securitate din 10 august. Anunțul a fost făcut de Procurorul General, Alexandr Stoianoglo, în cadrul unei conferințe de presă.

  Stoianoglo a declarat că toată colaborarea cu Procuratura și interesul Maiei Sandu în calitatea sa de președinte s-a rezumat doar la problema anchetării unor persoane și la dosarele individuale.

  ”Președintele statului a prezentat o listă de persoane, inclusiv reprezentanți ai actualei opoziții, cerându-ne insistent să-i tragem la răspundere penală. Pentru ca societatea să înțeleagă mai bine despre ce este vorba, îndemnăm Președinția să publice nu doar deciziile Consiliului Suprem de Securitate, inclusiv din 10 august, ci și anexele cu numele celor pe care guvernarea îi vrea cu dosare penale”, a declarat Stoianoglo.  

  Procurorul General a precizat că Sandu a reproșat la acea ședință Procuraturii de ce până acum Dodon, Greceanîi și Voronin nu au dosare penale. Stoianoglo susține că acest reproș nu a fost însoțit de niciun argument sau dovadă.   

  ”Au fost numite familiile și s-a întrebat de ce până acum în privința acestor oameni nu au fost pornite dosare penale: Igor Dodon, Zinaida Greceanîi, Vladimir Voronin și mai departe. Nu a fost prezentat niciun argument. A fost un reproș înaintat procurorilor de ce până acum nu au fost pornite dosarele penale”, a declarat Procurorul General.

  Site-ul a-tv.md oferă dreptul la replică tuturor celor vizați în articol.

  facebook.com

  Facebook

  ALEGEREA EDITORILOR

  Alexandr Stoianoglo a declarat pentru Accent TV că, în funcția de procuror general, și-a stabilit un obiectiv principal – cel de a curăța Procuratura...

  ALEGEREA EDITORILOR

  Într-un comentariu pentru Accent TV, procurorul general suspendat Alexandr Stoianolgo a declarat că în spatele arestului său stau oamenii implicați în furtul miliardului.

  POLITICA

  Președintele țării, Maia Sandu, acceptă să se întâlnească doar cu cetățenii vaccinați. Cel puțin asta spun locuitorii din Peresecina, Orhei. Joi, 14 octombrie, președintele...

  ECONOMIE

  Într-un comentariu pentru Accent TV, expertul economic Elena Gorelova a subliniat că toate discuțiile autorităților cu privire la căutarea unor căi alternative de aprovizionare...

  Copyright © 2021