Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • POLITICA

  Stoianoglo despre „independența” mass-mediei independente

  „Absolut toate recomandările date de Viorel Morari lui Vladislav Gribincea s-au concretizat imediat în investigațiile jurnalistice efectuate în mass-media care se ”respectă„. În același timp, jurnaliștii de investigație au făcut referire la „sursele lor” a declarat procurorul general Alexandr Stoianoglo în cadrul unei conferințe de presă de astăzi, menționând că fostul șef al Procuraturii Anticorupție a cooperat activ cu o serie de ONG-uri și mass-media.

  Stoianoglo a spus că Viorel Morari a avut un contact strâns cu președintele Centrului pentru Resurse Juridice din Moldova, Vlad Gribincea, care, „deși a pierdut concursul pentru funcția de procuror general, se pare, a rămas curatorul Maiei Sandu pe subiectul „Procuratură”. Potrivit procurorului general, Morari s-a plâns lui Gribincea pe procurorul general, în timp ce expertul i-a dat sfaturi și i-a promis sprijin în mass-media.

  ”18 decembrie 2019. Vlad Gribincea îi scrie lui Viorel Morari: „Ne vedem azi la ora 18:00. Str. București, 90, of. 20 – Institutul pentru politici și reforme europene. Vor fi zeci de ONG-uri și jurnaliști de încredere. Ceea ce spun ei va rămâne acolo. Principalele lor domenii de interes sunt: situația actuală din Procuratura Anticorupție; progresul în investigarea furtului miliardului, o anchetă privind deportarea profesorilor turci; și cazul finanțării PSRM ”, a citat Stoianoglo fragmente din conversațiile dintre Morari și Gribincea.

  Procurorul general a menționat că transcrierea negocierilor lui Viorel Morari a fost efectuată legal și cu participarea Europol. La scurt timp, Vlad Gribincea a menționat pe pagina sa de facebook că nu va comenta acuzațiile și va păstra tăcerea.

  Site-ul a-tv.md oferă dreptul la replică tuturor celor vizați în articol.

  Telegram channel

  a-tv.md

  TOP 24 de ore

  Facebook

  ALEGEREA EDITORILOR

  Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a făcut publice solicitările de explicații din partea Guvernul Republicii Moldova privind persecutarea penală și suspendarea abuzive ale...

  POLITICA

  Într-un comentariu pentru Accent TV, avocatul procurorului general suspendat, Alexandr Stoianoglo, a subliniat că inițierea unui nou dosar pe numele lui Stoianoglo este, de...

  POLITICA

  Procurorul general suspendat Alexandr Stoianoglo va contesta în judecată ordonanța care permite cercetarea sa în dosarul profesorilor turci expulzați din RM.

  POLITICA

  Fostul prim-ministru Vladimir Filat a fost eliberat înainte de termen în anul 2019. Acțiune care ulterior a provocat un val de indignare și neînțelegere...

  Copyright © 2021