Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Stație de tratare a levigatului

  A fost lansată stația de tratare a deșeurilor lichide de la gunoiștea din satul Țânțăreni, raionul Anenii Noi. Primarul general al Capitalei, Ion Ceban, a declarat că unul dintre beneficiile stației este reducerea poluării mediului.

  Stația de tratare a levigatului, produs din deșeuri menajere solide, are o capacitate de 150 de m³/zi, iar în urma acestui proces va fi obținută apă tehnică. Primarul general al Capitalei, Ion Ceban, a declarat că unul dintre beneficiile exploatării utilajului este reducerea poluării mediului. Ceban a mai menționat că în localitate vor fi lansate și alte proiecte.

  Ion Ceban, primarul general al Chișinăului

  „Vom merge să vedem și cum stau lucrurile în ceea ce privește drumul, infrastructura socială, pe care am promis-o. Sunt alocațiile direcționate recent, în valoare de șapte milioane de lei suplimentar pentru comuna Țînțăreni, pentru a suplini toate angajamentele pe care le-am avut în acest sens”.

  Construcția stației a durat opt luni, iar costul total al proiectului este de peste 29 de milioane de lei. Schimbările realizate în zonă de către autorități au fost apreciate și de responsabilii companiei producătoare de instalații.

  Adrian Dobre, director companie

  „Ați reușit prin eforturile de până acum să puneți pe un făgaș bun, într-o direcție de ecologizare, un poligon de deșeuri care, istoric, a fost o problemă de mediu. Sunt mândru să văd astăzi pasul important pe care l-ați realizat”.

  În 2019, la poligonul de depozitare a deșeurilor din Țânțăreni au mai fost desfășurate lucrări pentru consolidarea digului de protecție. Utilajul este al doilea instalat în zonele de gestiune ale municipalității, unice de acest fel în țară.

  a-tv.md

  TOP 24 de ore

  Facebook

  Copyright © 2020