Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • LUMEA

  Statele Unite intenţionează să îşi redeschidă frontierele pentru călătorii vaccinaţi

  Statele Unite, ale căror graniţe rămân închise pentru un număr mare de călători străini, intenţionează să le redeschidă în cele din urmă pentru persoanele complet vaccinate, a anunţat miercuri un oficial al Casei Albe, tranmsite AFP.

  Washingtonul elaborează o „abordare pe etape, ceea ce ar însemna, cu excepţii limitate, că toţi cetăţenii străini care vin în Statele Unite – din toate ţările – trebuie să fie complet imunizaţi”, a spus sursa, fără a menţiona un calendar.

  Grupurile de lucru dedicate acestei chestiuni „sunt în procesul elaborării unei politici pentru a fi pregătiţi să evoluăm spre acest nou sistem la momentul potrivit”, a spus oficialul.

  Tonul este unul foarte precaut, dar reprezintă totuşi un progres pentru Statele Unite, care pe 26 iulie încă nu doreau să audă de teste sau vaccinuri pentru a-şi redeschide graniţele şi nu au răspuns apelului la reciprocitate, venit în special din partea europenilor.

  În prezent, călătorii din Europa, India, Brazilia sau China nu pot intra în Statele Unite, cu excepţia unor motive întemeiate şi convingătoare.

  În timp ce ţările Uniunii Europene au decis să îşi redeschidă frontierele pentru cetăţenii americani, cu condiţia ca aceştia să fie vaccinaţi sau să facă dovadă unui rezultat negativ al testării, călătorii provenind din spaţiul Schengen, Marea Britanie şi Irlanda nu pot intra pe teritoriul Statelor Unite din martie 2020.

  agerpres.ro

  Facebook

  POLITICA

  Președintele țării, Maia Sandu, acceptă să se întâlnească doar cu cetățenii vaccinați. Cel puțin asta spun locuitorii din Peresecina, Orhei. Joi, 14 octombrie, președintele...

  LUMEA

  Un val de frig ''fără precedent'' a cuprins Statele Unite în acest început de săptămână, odată cu pătrunderea unei mase de aer arctic care...

  LUMEA

  O furtună de zăpadă puternică a lovit nord-estul Statelor Unite și afectează o regiune întinsă, din Pennsylvania până în New England. New York, New...

  Copyright © 2021