Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Start sezonului dulce

  Astăzi este ziua mondială a pepenelui verde. În țara noastră, străzile sunt luate deja cu asalt de chioșcurile care comercializează acest fruct, atât de adorat de toată lumea. Pe lângă pepenii verzi ai noștri, aprovizionarea cu pepeni herson din Ucraina vecină va începe curând, deși cu întârziere. Odată cu creșterea numărului de produse pe piața moldovenească, prețurile vor scădea cu siguranță. Dar cum să alegi un pepene verde foarte dulce și gustos, cum să nu fii dezamăgit de achiziție, ne spune colega noastră Ilona Vedrașco.

  Ilona Vedrașco, reporter, Accent TV

  „De la începutul lunii august până la mijlocul lunii septembrie, este cu adevărat un sezon dulce. În acest moment, apar pepeni verzi din Moldova, care merg direct pe piețele angro. „

  În zilele noastre, pepenele verde este disponibil în supermarketuri aproape tot anul, dar uneori apar îndoieli serioase cu privire la prospețimea, originea și siguranța lor. Dar produsele noastre moldovenești, proaspete, fără substanțe chimice, apar în câmpul vizual doar vara, important e să le cunoaștem.

  Galina Morar, comerciant pepeni verzi

  „Pepene verde proaspăt moldovenesc cu coadă verde. Mulți oameni caută o coadă uscată, acest lucru este greșit, deoarece un pepene verde smuls ar trebui să aibă o coadă verde și chiar cu polen, ca pe struguri și prune. Deci nu a fost încărcat, nu a fost transportat, nu a fost atins. Așa că simțiți imediat că este proaspăt „.

  Galina Morar vinde pepeni verzi de mulți ani și știe care sunt cei mai buni. Potrivit Galinei, practic nu mai sunt deja pepeni verzi, deoarece fluxul de oameni este destul de mare, în ciuda faptului că miza este în afara orașului. La vitrina ei este doar produs local și cel mai important, recoltat dimineața devreme.

  Galina Morar, comerciant pepeni verzi

  „În fiecare dimineață îi adunăm devreme, iar oamenii deja apreciază și vin cu copiii lor. Mulți se tem pentru că au fost otrăviți, pentru că îi aduc din Grecia din Serbia, nu știu unde, la începutul primăverii, se află undeva în depozite, în vagoane, la căldură. Așa că își pierde atât gustul, cât și dulceața, iar oamenii sunt otrăviți și se tem chiar de propriul lor produs moldovenesc ”.

  Acum cumpărătorii sunt împărțiți în mod convențional în trei tabere, unii nu se tem și cumpără, alții sunt îngrijorați, dar, cu toate acestea, cine totuși cumpără un pepene verde și cine nu riscă?

  „Mi-e încă puțin frică, mi se pare că nu s-au copt încă în Moldova”.

  „Ei bine, slavă Domnului, sunt vie, voi cumpăra și pentru a doua oară. Foarte dulci. Și, slavă Domnului, am supraviețuit, așa că o vom lua. „

  „Acesta este primul meu pepene verde din acest an și mi-e teamă, dar am întrebat, iar ei m-au liniștit că nu trebuie să mă tem.”

  Într-adevăr, dacă pepenele verde este proaspăt, este o sursă excelentă de vitamina B, fier, magneziu. Efectul pozitiv al pepenelui verde asupra funcționării sistemului cardiovascular a fost dovedit științific. Acesta potolește perfect setea și foamea. Prețurile pentru pepenii noștri moldoveni din acest an sunt de la 5 la 6 lei per kilogram. Vânzătorii spun că, chiar din primele zile de vânzare, cumpărătorii stăteau la coadă.

  „Există vânzări pe tot parcursul zilei, oamenii vin, pentru că acum este sezonul.”

  „Sută la sută moldovenești din Cahul, aceștia sunt primii pepeni verzi și primul pepene moldovenesc. Merge bine, pentru a fi sincer, ei o iau. Astăzi, în prima zi, au adus pepeni verzi, și astfel pepene galben – 1 tonă pe zi. „

  „Oamenii iau 2-3 pepeni verzi. Pepenii noștri moldoveneşti, chiar aici. „

  Fructele delicioase și sănătoase nu numai că aduc plăcere, dar au și vitamine atât de necesare corpului uman. Prin utilizarea regulată, vă puteți îmbunătăți sănătatea și puteți întări un sistem imunitar slăbit.

  Telegram channel

  a-tv.md

  Facebook

  Copyright © 2021