Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • LUMEA

  Starea de urgență din Egipt a fost ridicată pentru prima oară în ultimii patru ani

  Preşedintele egiptean Abdel Fattah al-Sissi a anunţat că va fi ridicată starea de urgenţă instituită în ţară în urmă în urmă cu patru ani, scrie Reuters.

  „Egiptul a devenit, datorită măreţului său popor şi oamenilor loiali, o oază de securitate şi stabilitate în regiune. De aceea am decis să anulez reînnoirea stării de urgenţă în toată ţara”, a transmis Abdel Fattah al-Sissi pe pagina sa oficială de Facebook.

  Introdusă pe întreg teritoriul în aprilie 2017, în urma atentatelor sângeroase revendicate de gruparea jihadistă Stat Islamic (SI) împotriva unor biserici copte – principala minoritate creştină din Orientul Mijlociu – în oraşele Tanta şi Alexandria (nord), starea de urgenţă a fost reînnoită încontinuu de atunci.

  În 2014, a fost instituită în Peninsula Sinai (est). În această regiune, este de asemenea în vigoare interdicţia de a circula pe timpul nopţii, care începe în unele districte din nordul peninsulei la orele 19.00 (17.00 GMT).

  Din februarie 2018, armata şi poliţia egipteană desfăşoară o vastă operaţiune „antiteroristă” în Peninsula Sinai, dar şi în zone din deşertul occidental, între Valea Nilului şi frontiera cu Libia.

  Starea de urgenţă a extins considerabil puterile poliţiei cu privire la arestări, măsuri de supraveghere şi restricţii privind libertatea de mişcare.

  ONG-urile pentru drepturile omului denunţă regulat atacurile asupra libertăţilor individuale în contextul stării de urgenţă din Egipt, unde Abdel Fattah al-Sissi conduce, de la instalarea sa la putere în 2013, o represiune feroce împotriva tuturor formelor de opoziţie.

  digi24.ro

  Facebook

  POLITICA

  Sub pretextul stării de urgență, guvernarea a început să cheltuiască banii statului nejustificat și netransparent, iar din acest motiv Blocul Comuniștilor și Socialiștilor nu...

  POLITICA

  Deputații Blocului Comuniștilor și Socialiștilor vor ataca la Curtea Constituțională (CC) decizia PAS de a institui starea de urgență. Anunțul a fost făcut de...

  LUMEA

  Guvernul egiptean va începe în decembrie procesul de transferare a birourilor sale în noua capitală administrativă localizată la est de Cairo, a anunţat miercuri,...

  ECONOMIE

  Juristul Nicolae Eșanu susține că decizia Guvernului de a decreta stare de urgență este pripită. Fostul secretarul de stat la Ministerul Justiției afirmă că...

  Copyright © 2021