Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • LUMEA

  Stare de urgenţă la New York şi New Jersey; cel puţin 9 morţi în urma ploilor record

  Guvernatorii din New York şi New Jersey au declarat miercuri seară stare de urgenţă ca urmare a ploilor în cantităţi record aduse de furtuna tropicală Ida, care au condus la inundaţii şi condiţii periculoase pe drumuri şi au provocat decesul a cel puţin nouă persoane, conform relatărilor din media locale, relatează Reuters.

  ”Declar starea de urgenţă pentru a-i ajuta pe newyorkezii afectaţi de furtuna din această seară”, a anunţat pe Twitter guvernatorul statului New York, Kathy Hochul.

  Primarul oraşului New York, Bill de Blasio, a descris miercuri inundaţiile şi vremea severă drept un ”eveniment meteorologic istoric”.

  Serviciul Naţional de Meteorologie a emis, pentru prima dată, o avertizare de viituri valabilă pentru New York City.

  Cel puţin o persoană şi-a pierdut viaţa în inundaţiile din oraşul Passaic din New Jersey, a declarat pentru CNN primarul Hector Lora.

  Edilul a precizat că trupul neînsufleţit al unui bărbat în vârstă de circa 70 de ani a fost recuperat din mijlocul apelor. Victima se afla la volanul unei maşini care a fost luată de ape, potrivit CNN.

  NBC New York a relatat de asemenea că o persoană a murit în New Jersey, iar alte şapte şi-au pierdut viaţa la New York City, inclusiv un băiat în vârstă de 2 ani. Media locale au relatat că victimele au rămas blocate în subsoluri când oraşul a fost inundat în timpul furtunii.

  Circulaţia pe aproape toate liniile de metrou din New York a fost suspendată miercuri seară, după ce rămăşiţele uraganului Ida au provocat ploi torenţiale şi au sporit riscul de alunecări de teren şi tornade, a relatat anterior CNN.

  Deplasarea tuturor vehiculele, care nu aparţin serviciilor pentru intervenţii de urgenţă, a fost interzisă pe străzile din New York City până joi la ora locală 5:00 din cauza condiţiilor meteorologice.

  Cel puţin cinci avertizări de viituri au fost emise miercuri seară de Serviciul Naţional de Meteorologie din SUA, fiind vizată regiunea cuprinsă între zona de vest din Philadelphia şi în nordul New Jersey.

  Guvernatorul din New Jersey, Phil Murphy, care a declarat stare de urgenţă ca răspuns la ciclonul Ida, a scris pe Twitter că în total 81.740 de situaţii de întrerupere a energiei electrice au fost raportate miercuri seară în regiunea sa.

  O tornadă a făcut ravagii în comitatul Gloucester din New Jersey, distrugând mai multe case, potrivit canalului WPVI afiliat CNN.

  Toate serviciile feroviare New Jersey Transit, cu excepţia liniei Atlantic City Rail au fost suspendate din cauza vremii extreme, a indicat serviciul pe pagina sa de internet.

  Daunele provocate de furtuna Ida i-au surprins pe oficiali miercuri, la trei zile după ce puternicul uragan a lovit sudul statului Louisiana, unde comunităţi întregi au fost devastate de vântul puternic şi de inundaţii.

  Tornadele generate de această furtună au făcut ravagii şi în alte zone din New Jersey şi Pennsylvania, conform imaginilor publicate pe reţelele sociale.

  Aeroportul Newark Liberty din New Jersey a anunţat pe Twitter că se confruntă cu ”inundaţii severe” şi a precizat că a reluat în mod ”limitat” operaţiunile aproape de miezul nopţii, după ce toate zborurile fuseseră suspendate miercuri seara.

  În imaginile de pe reţelele sociale se poate vedea cum apa curge pe peroanele şi trenurile de metrou din New York City. Circulaţia trenurilor de metrou este „limitată” din cauza inundaţiilor, conform Autorităţii Metropolitane de Transport. Echipele de intervenţie au evacuat mai multe persoane din sistemul de metrou, a anunţat preşedintele interimar şi CEO-ul instituţiei, Janno Lieber, citat într-un comunicat.

  Primarul oraşului New York, Bill de Blasio, i-a îndemnat pe locuitori să rămână acasă. ”Vă rog să staţi departe de străzi în această seară şi să lăsaţi serviciile noastre pentru intervenţii de urgenţă să îşi facă treaba. Dacă vă gândiţi să ieşiţi afară, nu o faceţi. Nu vă apropiaţi de metrou. Nu vă apropiaţi de drumuri. Nu conduceţi pe aceste inundaţii. Rămâneţi înăuntru”, a scris edilul pe Twitter.

  Agerpres.ro

  Facebook

  ALEGEREA EDITORILOR

  În Moldova se instituie starea de urgență în sănătate publică la nivel național, care va fi valabilă din 10 septembrie până pe 30 octombrie....

  LUMEA

  Primarul oraşului New York, Bill de Blasio, a declarat stare de urgență, miercuri seară, după ce au fost înregistrate precipitații record în urma uraganului...

  LUMEA

  Autorităţile din Crimeea (peninsulă ucraineană anexată de Moscova în 2014) au declarat joi stare de urgenţă după ce ploi abundente au provocat inundaţii grave...

  LUMEA

  Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat stare de urgență, miercuri, în orașul Lod, aflat în centrul țării, după o revoltă a arabilor israelieni, pe...

  Copyright © 2021