Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Standarde duble?

  Cine sunt de fapt locuitorii din stânga Nistrului pentru președintele Parlamentului Igor Grosu. În cadrul întâlnirii cu președintele Adunării Parlamentare a OSCE, Margareta Sederfelt, la care s-au discutat problemele reglementării transnistrene, Grosu s-a referit la egalitate de drepturi a locuitorilor ambelor maluri ale Nistrului. Grosu a omis însă faptul că exact cu un an în urmă, i-a etichetat pe locuitorii regiunii transnistrene ca fiind „separatiști”.

  Serviciul de presă al Parlamentului informează că în cadrul întâlnirii dintre Igor Grosu și Președintele Adunării Parlamentare a OSCE Margareta Sederfelt „a avut loc un schimb de opinii asupra procesului de reglementare transnistreană, și anume: privind asigurarea drepturilor și libertăților fundamentale ale celor de pe malul stâng al Nistrului, inclusiv dreptul la libera circulație a cetățenilor”. Totodată, în fața președintelui Adunării Parlamentare a OSCE, Grosu a susținut egalitatea de drepturi.

  Igor Grosu, președintele Parlamentului RM

  «Locuitorii din stânga Nistrului sunt cetățeni ai Republicii Moldova care ar trebui să beneficieze de aceleași drepturi».

  Amintim că în luna noiembrie a anului trecut, în ziua alegerilor prezidențiale, Igor Grosu i-a numit separatiști pe moldovenii din stânga Nistrului, ba mai mult, acesta le-a blocat accesul la secțiile de votare.

  Telegram channel

  a-tv.md

  TOP 24 de ore

  Facebook

  Copyright © 2021