Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Sputnik V, disponibil pentru cetățeni

  Astăzi, a început imunizarea cu serul rusesc Spurnik-V. Primii beneficiari ai antidotului donat de Federația Rusă, au recunoscut că au așteptat cu sufletul la gură, momentul în care vaccinul rusesc va fi livrat în țară. Le inspiră încredere și sunt convinși de eficiența acestuia, spun ei. Chiar și așa, serul n-a ajuns în toate centrele de vaccinare deoarece instituțiile nu dispun de frigidere pentru păstrare. Cele mai multe doze de vaccin au ajuns în capitală, Bălți și regiunea Găgăuzia.

  Potrivit planului de repartizare din numărul total al dozelor de vaccin distribuite în întreaga țară, aproximativ 15 mii au ajuns în centrele de vaccinare din capitală. Printre primele centre care a corespuns tuturor criteriilor de păstrare și administrare a serului rusesc a fost cel deschis în policlinica nr.1 din strada 31 august 1989.

  -M-am vaccinat câteva minute în urmă. Este o procedură obișnuită.
  -Și vă întoarceți chiar acum la locul de muncă.
  -Da.

  -Cum vă simțiți
  -Mă simt foarte bine.

  Trebuie să ne vaccinăm cu toți.

  Iar, noi ca medici trebuie să ne gândim la pacienți, în primul rând

  Mai mult, majoritatea benefeciarilor care s-au inoculat astăzi ne-au spus că în tot acest timp au așteptat Sputnik-V. Ei sunt convinși de eficacitatea serului rusesc și nu-și doresc administrarea unui alt vaccin.

  Sunt pensionar MAI, la MAI toți se vaccinează cu Astra Zeneca, eu însă prefer Sputnik. Eu sunt de această părere.

  Eu am încredere în fostul vaccin al fostei URSS. Mai exact, specialiștii care, sunt siguri, au rămas de atunci și sunt la fel de capabili. Sunt sigur că anume acest vaccin mă va ajuta să fac față neplăcerilor.

  Noi am așteptat anume acest vaccin

  Am rude în FR, lucrează în calitate de medici la Moscova. Ea și-a administrat serul și fiica ei, și alții.

  Și totul este bine. N-au avut niciun efect advers, nimic

  Potrivit vicedirectorului centrului de vaccinare, Alexandru Barbăroșie, la moment, instituția are în dotare 650 de doze vaccin, 250 dintre care Sputnik V. Cu toate aceste, serul rusesc n-a ajuns în toate centrele de vaccinare din lipsă de utilaj corespunzător.

  Ion Pîrțac medic coordonator

  Vaccinul Sputnik-V necesită unele condiții de păstrare speciale. Centrul nostru municipal a fost asigurat astăzi cu un frigider care permite să păstrăm vaccinul dat și după ce testăm frigiderul și ne vom asigura că ne acordă posibilitatea de a menține serul, vom primi vaccinul de la

  Subliniem că, antidotul Sputnik V este păstrat la temperatură de maximum 18 grade Celsius. Amintim că Republica Moldova a primit 142 de mii de doze de vaccin Sputnik V, donat de Federația Rusă. Acesta a fost adus în țara noastră cu o cursă de avion specială la insistența liderului PSRM, Igor Dodon dar și la solicitarea președintelui Parlamentului Zinaida Greceanîi.

  Telegram channel

  a-tv.md

  Copyright © 2021