Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Sputnik V a ajuns la Chișinău

  Vaccinul rusesc Sputnik-V a ajuns la Chișinău. Acesta a fost adus de președintele PSRM, Igor Dodon, cu o cursă de avion specială. La evenimentul de recepționare a donației a participat președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi și ambasadorul Rusiei Oleg Vasnețov dar și reprezentanți ai Dumei de Stat din Rusia.

  În total, la Chișinău au fost aduse 142 mii de doze de vaccin Sputnik-V. Alte 40 mii vor fi furnizate în lotul următor. Procesul însă s-a desfășurat cu numeroase blocaje, spune Igor Dodon.

  Igor Dodon, președintele PSRM

  Vaccinul pe care îl consider cel mai bun din lume a ajuns în Moldova. Au fost foarte multe încercări de a împiedica acest proces. La etapa de înregistrare, de către administrația prezidențială, până nu demult au fost blocaje la capitolul încheierii contractului de înregistrare a vaccinului, eram la Moscova, pregăteam îmbarcarea iar aici nu voiau să semneze, am fost la un pas de a bloca întregul proces care subliniez, este un vaccin gratuit cu titlu de donație. Astăzi au ajuns 142 de mii de doze de vaccine iar restul vor ajunge în săptămâinile următoare

  Vaccinul a ajuns la Chișinău datorită eforturilor personale ale liderului PSRM, Igor Dodon, precum și cu implicarea conducerii Parlamentului Republicii Moldova și a PSRM. Declarația aparține lui Viktor Seliverstov, deputatul Dumei de Stat a Federației Ruse, președinte al Grupului de prietenie cu Parlamentul Republicii Moldova.

  Viktor Seliverstov, deputat, Duma de Stat

  “Vreau să subliniez că datorită eforturilor depuse de către Parlamentul RM, PSRM, Igor Dodon și Zinaida Greceanîi, a apărut voința președintelui Federației Ruse despre îndreptarea unui lot mare de vaccin rusesc, Sputnik-V, în Republica Moldova”

  Oficialul rus a spus că Igor Dodon a insistat în ultimele luni să obțină donația de vaccin pentru cetățenii Republicii Moldova. Speakerul Parlamentului RM, a subliniat că majoritatea cetățenilor au așteptat anume acest vaccin în țara noastră iată de ce în scurt timp, un alt lot de vaccin va fi procurat din resursele bugetului de stat.

  Zinaida Greceanîi, președintele Parlamentului RM

  Moldova a așteptat foarte mult acest vaccin, oamenii vorbeau despre el, și sper că vom reuși să imunizăm cât mai mulți oameni. În viitor deja se duc tratative de către Ministerul de resort de la noi cu Fondul rusesc de investiții pentru procurarea vaccinului Sputnik V din resurse alocate în bugetul de stat

  Menționăm că acest sprijin este acordat țării noastre gratuit, datorită scrisorii președintelui Parlamentului, Zinaida Greceanîi, expediate în adresa liderului rus la finele lunii februarie, curent și în urma înțelegerilor dintre Igor Dodon cu Vladimir Putin, Președintele Rusiei.

  Telegram channel

  a-tv.md

  Facebook

  Copyright © 2021