Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Sprijin pentru refugiați

  Salvatorii au instalat o tabără de câmp la Palanca pentru necesitățile cteățenilor țării vecine care ar putea solicita sprijin. Informația a fost confirmată de către ofițerul de presă al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, Liliana Pușcașu. Acest lucru se întâmplă după ce la frontiera moldo-ucraineană se atestă o creștere a fluxului de tranzit.

  Scopul Centrelor provizorii este să acorde asistență de primă necesitate, de natură umanitară, juridică și alimentară imediată, imigranților. Centrele vor dispune de condiții de cazare pentru un termen de 72 ore. La fel, persoanelor li se vor aloca pachete alimentare și de igienă. Cetățenii Ucrainei spun sunt recunoscători țării noastre pentru adăpost.

  Stăm aici și așteptăm celelalte rude. Din câte eu înțeleg ei bombardează obiectele militare.

  «Este liniște, la stațiile PECO și la magazine sunt rânduri mari, oamenii cumpără combustibili. Toți sunt panicați, se duc care și încotro, la rude, în sate, care la copii, care iată aici la frontieră, ne gândeam că dacă aici nu ne vor da voie, să mergem în Lvov, la vest, dar slavă cerului, granițele voastre sunt deschise. Așa să bombardeze chiar, nu a fost».

  «În oraș e panică, oamenii scot bani, alimentează mașinile, cumpără produse alimentare, ambuteiaje. Noi am reușit să ieșim fiindcă aveam totul pregătit. În țara voastră suntem în tranzit, vom căuta o locuință să închiriem și vom lucra de la distanță și eu și soția, pentru că activăm în domeniul IT. Ei bombardează obiectivele militare
  Noi toți am crezut că problema va fi rezolvată pe cale diplomatică, ce au de împărțit prin război?»

  «Mama mea locuiește aici, eu sunt cetățean al Moldovei care locuiește de 15 ani în Ucraina, ne întoarcem acasă».

  «Mulțumim Moldovei că le dă voie tuturor să treacă fără problem, nu cer documente adăugătoare, nici certificate Covid 19».

  În cadrul centrelor, vor activa ofițerii BMA, care se vor ocupa cu documentarea acestora, personal medical și asistenți sociali, care va acorda asistență. Funcționalitatea și securitatea acestora va fi asigurată de către IGSU, în comun cu Biroul Migrație și Azil.

  Telegram channel

  a-tv.md

  Facebook

  Copyright © 2021