Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Sprijin financiar pentru pensionari

  660 de mii de pensionari, cu un venit lunar de până la 3000 lei, vor primi câte 700 de lei. Acest lucru va fi posibil după ce Guvernul va veni în Parlament cu rectificări la Buget pentru anul 2020. Documentul, discutat luni la ședința Consiliului Coaliției de guvernare, prevede majorarea cheltuielilor cu peste un miliard de lei.

  Președintele Comisiei parlamentare economie, buget și finanțe, deputatul PSRM Vladimir Golovatiuc, a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, că banii vor fi cheltuiți pentru proiectele sociale.

  VLADIMIR GOLOVATIUC, PREȘEDINTELE COMISIEI PARLAMENTARE ECONOMIE, BUGET ȘI FINANȚE, DEPUTAT PSRM
  „În Parlament deja a ajuns proiectul de Lege, ce prevede ca moștenitorii lucrătorilor medicali, care au decedat din cauza COVID-19 să primească compensații – 50% din salariul mediu al persoanei decedate va primi unul dintre soți, 75% – copiii și 50% – părinții. Totodată, în proiect vor fi incluse mai multe măsuri de susținere a mediului de afaceri și proiecte sociale”

  Deputatul socialist a declarat că în pofida crizei mondiale, provocate de COVID-19, Guvernul Chicu a reușit să facă față situației, iar veniturile la buget sunt mai mari, decât în aceeași perioadă a anului 2019.

  Facebook

  Copyright © 2020