Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • POLITICA

  SPPS confirmă că Natalia Gavrilița beneficiază de bodyguard, paza domiciliului și automobil de serviciu

  Serviciul de Protecție și Pază de Stat a dispus acordarea protecției candidatului desemnat la funcția de prim-ministru, Natalia Gavrilița, vicepreședinte PAS, confirmă instituția prin intermediul unui comunicat de presă.

  ”Odată cu numirea, prin decret prezidențial a doamnei Natalia Gavrilița la funcția de prim-ministru al Republicii Moldova, începând cu data de 27 ianuarie 2021, SPPS a dispus acordarea protecției candidatului desemnat la funcția de prim-ministru, doamna Natalia Gavrilița.

  Specificăm că spectrul de măsuri de protecție include paza domiciliului și automobil de serviciu.

  Decizia privind acordarea întregului spectru de măsuri de protecție și pază a fost luată în baza Legii 134 din 2008 cu privire la SPPS.

  Conform legislației, anterior SPPS a acordat protecție și pază tuturor candidaților desemnați prind decret prezidențial la funcții de prim-ministru, dar și candidaților învingători prin scrutin electoral la funcția de președinte”, a comunicat SPPS.

  Contactată repetat de redacția Telegraph.md, Olga BACIU, purtător de cuvânt al SPPS, a răspuns că, cel mai probabil, Natalia Gavrilița beneficiază de bodyguard prin dispoziția președintelui Maia Sandu.

  Menționăm că Legea la care face trimitere SPPS nu prevede acordarea pazei de corp, a domiciliului și mașină de serviciu în cazul candidaților la vreo funcție de demnitate publică.

  Despre faptul că Natalia Gavrilița beneficiază de pază de corp au relatat jurnaliștii postului de televiziune TV8.

  Site-ul a-tv.md oferă dreptul la replică tuturor celor vizați în articol.

  telegraph.md

  Facebook

  POLITICA

  Maia Sandu i-a acordat președintelui Curții Constituționale (CC) Domnica Manole pază de stat drept răsplată pentru decizia privind dizolvarea Parlamentului. De această părere este...

  SOCIAL

  Fostul președinte al Curții Constituționale, Victor Pușcaș, susține că în decizia șefului statului de a acorda pază de stat actualului președintele al Curții Constituționale,...

  POLITICA

  Maia Sandu nu a epuizat cele două încercări de a desemna un candidat la funcția de premier. Cel puțin asta lasă să se înțeleagă...

  POLITICA

  Insistența președintelui țării pe votarea repetată a guvernului Gavriliță deja denotă imaturitatea omului de stat și lipsă de viziune, susține politologul Aurelia Peru Balan.

  Copyright © 2021