Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Spitalele din Chișinău mai au doar 60 de paturi pentru tratarea bolnavilor cu COVID-19

  Capacitatea spitalelor municipale de internare a bolnavilor de COVID-19 se apropie de sfârșit, transmite MOLDPRES.

  Șeful Direcției generale de asistență socială și sănătate a municipiului Chișinău, Tatiana Bucearschi, a declarat astăzi că în spitalele municipale mai există doar 60 de locuri pentru tratarea bolnavilor de COVID-19. „Din cele 1042 de locuri de spital existente 982 sunt ocupate. În spitale sunt internați 55 de bolnavi în stare foarte gravă, 314 în stare gravă, 533 în stare medie, iar 40 sunt în stare satisfăcătoare”, a spus Bucearschi.

  În același timp, oficialul a declarat că starea de urgență în sănătate se menține, iar tendința de creștere a numărului îmbolnăvirilor este ridicată. “Solicit populației să respecte măsurile de protecție anti coronavirus. Toate paturile din terapie intensivă sunt ocupate”, a spus Bucearschi.

  Aceasta a declarat că personalul medical se află la limita capacităților fizice și psihologice și că, de la începutul pandemiei, 29 de medici care activau în spitalele din Chișinău au decedat.

  SOCIAL

  Primăria Chișinău informează că municipiul rămâne în continuare în alertă epidemiologică sporită prin infecția COVID-19, în condițiile când pe parcursul săptămânii trecute s-a înregistrat...

  SOCIAL

  Incidența cazurilor de îmbolnăvire cu coronavirus este ridicată în municipiul Chişinău. Numărul cazurilor grave și foarte grave a crescut, transmite MOLDPRES.

  SOCIAL

  Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a înmânat înalte distincții de stat la patru colective din municipiul Chișinău, în conformitate cu decretele semnate anterior.

  SOCIAL

  Alte 50 de paturi vor fi amenajate în cadrul Spitalului de Dermatologie și Maladii Comunicabile pentru persoanele infectate de COVID-19. Anunțul a fost făcut...

  Copyright © 2020