Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • ECONOMIE

  Spînu se inspiră de la Dodon? Vezi ce spune despre subvenții pentru factura la gaz

  Guvernul Gavrilița se inspiră de la PSRM. Recent liderul socialiștilor Igor Dodon a declarat că fracțiunea pe care o reprezintă va înainta un proiect de lege privind compensarea facturilor la gaz.

  „Un consumator cheltuiește, în medie, 200-300 cubi de gaz pe lună. Avem 700 mii de consumatori. Propunem să compensăm primii 100 de cubi pentru toți consumatorii. Ce înseamnă asta? Pentru primii 100 cubi, cât cheltuie de obicei un consumator ca tariful să nu crească”, a declarat Igor Dodon.

  Inițiativa a fost preluată de către guvernarea PAS. Luni, în cadrul unei emisiuni TV, vicepremierul Andrei Spînu a recunoscut că tariful la gaz va crește și a spus că statul va oferi subvenții, dar nu la toți.

  ”Guvernul va veni cu un pachet de subvenții. Și pachetul va fi unul mai generos pentru cei mai vulnerabili. Cei care au un consum mai mare, credem noi că au și venituri mai mari și-și permit aceste majorări”, a spus Spînu.

  Amintim că Republica Moldova a prelungit contractul cu Gazprom doar pentru o lună, la un preț de 790 de dolari, de șase ori mai scump decât în aceeași perioadă a anului trecut.

  Site-ul a-tv.md oferă dreptul la replică tuturor celor vizați în articol.

  inprofunzime.md

  Facebook

  SOCIAL

  Astăzi, la Moscova, președintele PSRM Igor Dodon a avut o întrevedere cu Evghenii Primakov, șeful Agenției Federale pentru Afaceri CSI, conaționalii care locuiesc peste...

  ECONOMIE

  În cadrul vizitei de lucru la Moscova, Igor Dodon a avut o întrevedere cu Roman Panov, prim-vicepreședinte al SA ”Gazprombank”.

  SOCIAL

  În cadrul vizitei de lucru la Moscova, președintele PSRM, Igor Dodon a avut o întrevedere cu Grigorii Petușkov, președintele Consiliului Național al asociațiilor de...

  SOCIAL

  Liderul PSRM, președintele asociaţiei „Uniunea de Afaceri Moldo-Rusă”, Igor Dodon a avut astăzi, la Moscova, o întrevedere foarte importantă cu Alexei Repik, persoană publică...

  Copyright © 2021