Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Spînu: Au început vremurile bune

  După ce anterior președintele țării, Maia Sandu, a îndemnat populația să aștepte primăvara schimbării, a venit și timpul ministrului Infrastructurii, Andrei Spînu. Acesta susține că „vremurile bune” promise de guvernarea PAS au început deja, tot ce trebuie este ca cetățenii RM să aibă un pic de răbdare. Declarațiile au fost făcute în cadrul unei emisiuni la postul de televiziune N4.

  Andrei Spînu, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale

  «Eu cred că vremurile bune au început. Noi unica ce cerem este un pic de răbdare, și de așteptare până ajungem la acele schimbări fundamentale, vom vedea că până la primăvară, pentru că iarna va fi grea, până la primăvară lucrurile încet încet se vor aranja. Vom avea oameni mai buni și proiecte de infrastructură care se vor porni».

  Întrebat de ce salariile profesorilor și medicilor cresc doar cu circa 300 de lei iar a demnitarilor cu 1400 de lei. Spînu explică că salariile cresc deoarece crește baza salarială. Ba mai mult, Spînu susține că nu are rost să mărească la moment salariile acestor categorii de salariații.

  Andrei Spînu, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale

  «Cel care are un salariu mai mare, va avea o creștere mai mare, cel care are un salariu mai mic, va avea o creștere mai mica. Cât despre medici și profesori, nu asta este soluția, noi trebuie să venim cu programe în care să creștem substanțial salariile».

  Cât despre protestele transportatorilor, ministrul Andrei Spînu spune că nu va accepta revendicările transportatorilor care protestează și cer majorarea tarifelor.

  Andrei Spînu, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale.

  «Calculele prezentate de ei, eu nu le voi accepta niciodată, niciodată. Nici un protest de al lor, n-o să mă oblige pe mine să semnez un astfel de ordin. Nici un fel de calcul de al lor, care nu are matematică și argumentare în spate nu va fi acceptat».

  Amintim că Transportatorii de pasageri din Moldova s-au adunat ieri în fața Guvernului de la Chișinău și mai multe ore în șir au claxonat, manifestându-și astfel nemulțumirea în raport cu atitudinea pe care autoritățile o au față de ei. Totodată, la manifestația care a fost organizată de Asociația Patronală a Operatorilor de Transport Auto, cei circa o sută de șoferi nemulțumiți au cerut majorarea tarifelor pentru călătorii.

  Telegram channel

  a-tv.md

  TOP 24 de ore

  Facebook

  Copyright © 2021