Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  SPIA vine cu detalii

  SPIA vine cu detalii La două zile distanță de la perchezițiile de la Centrul Naţional de Transfuzie a Sângelui şi Agenţia Achiziţii Publice, soldate cu reținerea a trei persoane, printre care și șefa Centrului, Svetlana Cebotari. Astfel, au fost publicate probe video și audio din care rezultă că de-a lungul activității sale, Cebotari ar fi favorizat anumite companii pentru desemnarea acestora în calitate de câștigători la licitațiile publice organizate de instituție.

  Potrvit celor de la SPIA, suspecții ar fi fost luați la ochi de organele de drept încă din luna februarie, curent. În cele câteva luni de monitorizare, au fost acumulate probe care ar demonstra că directorul CNTS, ar fi favorizat un agent economic la licitația de achiziționare a unui aparat medical care colectează plasma, pentru Spitalulu municipal din Bălți. În cadrul anchetei a ieșit la iveală faptul că utilajul în valoare de 18 mii de dolari așa și n-a ajuns la destinație. În locul acestuia în nordul țării a fost livrat un aparat vechi care-i aparținea Centrului Republican de Transfuzie. Acest lucru a fost posibil cu acordul Svetlanei Cebotari.

  «La noi se reține cu echipamentele, ele au nimerit în Hong Kong și vin în 10 zile la Chișinăi. Puteți să ne împrumutați nouă un parat, noi îl putem în cutie, îl livrăm și raportăm. Ele la mine toate-s în lucru, dar vă ajut. Am să scriu un demers că e dat la reparație și ți-l dau să-l prezinți».

  În prezent, oamenii legii încearcă să afle unde, totuși, au ajuns 18 mii de dolari, oferiți de finanțatorii externi. potrivit celor de la SPIA, aceasta nu ar fi singura licitație în care s-ar fi implicat Cebotari. Mai exact suspecta ar fi trucat și o licitație de achiziție a testelor rapide pentru determinarea Hepatitelor, Sifilis și HIV.

  a-tv.md

  Telegram channel

  Facebook

  Copyright © 2021