Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Spectacolul nu moare

  Spectacolul nu moare niciodată! Au demonstrat-o micii actori ai teatrului de păpuși „Ștrengărel” din localitatea Hârbovăț, raionul Anenii Noi. În pofida restricțiilor impuse de autorități pe timp de pandemie, copiii nu au renunțat la pasiunea lor și au creat propiile măști pentru păpuși, pentru a filma un spectacol online. În sala de teatru, decorată frumos au avut acces, pe rând, doar șase spectatori pentru a face poze.

  Sâmbătă, 27 martie, în toată lumea este marcată Ziua Mondială a Teatrelor. Iar cu acest prilej, micii actori de la Teatrul de Păpuși „Ștregărel” au vrut să joace o piesă online, în condițiile în care pe timp de pandemie, spectacolele în incinta teatrelor au fost interzise. Micii actori și-au creat propiile măști pentru păpuși. Ghinion peste ghinion, însă. Părinții copiilor s-au îmbolnăvit de COVID-19, așa că micii noștri actori, au fost obligați să stea în carantină.
  Ludmila Seretinean, conducător, Teatrul de Păpuși „Ștrengărel”

  “Niciodată nu a fost atât de trist fără copii. E foarte trist, mai ales când ei vin și se implică, măcar să umflăm baloane, măcar ceva. O fetiță a venit și zice, dați măcar un balon să umflu, să vă ajut cu ceva. Eu zic, nu se poate.”

  Chiar și așa, copiii însoțiți de conducătorul lor nu au renunțat la dorința de a prezenta spectacolul. Pentru a menține atmosfera, Ludmila Seretinean a amenajat sala de teatru și a realizat o expoziție cu măștile copiilor și cu păpuși.

  Ludmila Seretinean, conducător, Teatrul de Păpuși „Ștrăngărel”

  “Acesta este Nif și iată el: “Bună ziua copii sau ah….plouă, plouă, plouă și ne place nouă! Prin bâltoace să sărim și să ne tăvălim! Ha-ha-ha.” Iată așa el pe toți îi cheamă și îi provoacă la joacă!”

  Asta deși, recunoaște Ludmila Seretinean, sala este pustie, fără spectatori și fără public.

  Ludmila Seretinean, conducător, Teatrul de Păpuși „Ștrăngărel”

  „Sigur că e mai trist fără copii, ieri au venit copiii, știți cum, ca fugarii, și mă întreabă când începem activitățile doamna Ludmila că noi tot vrem să venim să facem. Le zic că nu se poate, vedeți că ne-au interzis. Copiii zic, măcar o poză să facem. Hai veniți să facem o o poză, fugulița.”

  “Au vreun personaj care îți place cel mai mult?
  – Făt -Frumos!”

  „-Ce spectacol vrei să privești?
  -Capra cu trei iezi!”

  „-La spectacole vii?
  -Da!
  -Ai o poveste preferată?
  -Cei Trei purceluși!

  Atmosfera… altfel decât de obicei, a fost distinsă de prima actriță a teatrului, Daniela Plotnic. Tânăra și-a amintit și un text dintr-o piesă de teatru.

  “Eu voi fi de azi înainte un ieduț cuminte, voi harnic și ascultător, și voi fi de ajutor!”

  Daniela Plotnic

  „Era foarte frumos, foarte interesant să vezi cum un public te apreciază și cum te privește cu ochi dulci.
  -Care a fost personajul pe care l-ai interpretat?
  – Acest ieduț, mic neastâmpărat, dar în care mă regăseam.”

  Ludmila Seretinean ne-a spus că spectacolul „Cei Trei Purceluși” va fi difuzat online, chiar dacă actorii stau în carantină. Rolurile vor fi preluate de maturi.

  Telegram channel

  a-tv.md

  TOP 24 de ore

  Facebook

  Copyright © 2021