Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • POLITICA

  Speakerul Zinaida Greceanîi, în fruntea delegației oficiale, efectuează o vizită la Adunarea Națională a Republicii Belarus

  Speakerul Zinaida Greceanîi, în fruntea delegației oficiale a Republicii Moldova, efectuează, în perioada 5-7 mai, o vizită la Adunarea Națională a Republicii Belarus. Din delegație mai fac parte deputații Vasile Bolea – președintele Comisiei juridice, numiri și imunități, Radu Mudreac – președintele Comisiei agricultură și industrie alimentară, Secretarul general al Parlamentului Adrian Albu, precum și ministrul în exercițiu al agriculturii, dezvoltării regionale și mediului Ion Perju.

  Scopul vizitei este identificarea oportunităților pentru a dinamiza cooperarea interparlamentară, social-economică, investițională și culturală dintre țările noastre.

  În cadrul vizitei, urmează a fi semnată  Declarația comună privind colaborarea dintre Adunarea Națională a Republicii Belarus și Parlamentul Republicii Moldova.

  Vor avea loc un șir de întrevederi bilaterale sau în componența delegațiilor, inclusiv cu conducerea Adunării Naționale a Republicii Belarus și cu Șeful Secretariatului Camerei Reprezentanților a Adunării Naționale, cu Prim-ministrul țării și cu ministrul agriculturii și alimentației.

  Președintele Parlamentului și alți membri ai delegației vor purta discuții cu membrii diasporei moldovenești în Republica Belarus.

  În marja vizitei, oficialii din Moldova se vor deplasa în raionul Logoiski, regiunea Minsk, unde vor depune flori la Complexul memorial de stat Hatîn, simbol al macabrului pe care poporul belarus l-a trăit în timpul Marelui Război pentru Apărarea Patriei când 149 de oameni, inclusiv 75 de copii, au fost arși de vii sau împușcați de fasciști.

  De asemenea, delegația va participa la ceremonia solemnă de dezvelire, în capitala belarusă, a bustului lui Ion Soltîs, Erou al Uniunii Sovietice, născut în Moldova și căzut pe teritoriul Poloniei în timpul războiului din 1941-1945.

  Totodată, este prevăzută vizita la Hramul-monument în cinstea tuturor sfinților și în memoria victimelor căzute pentru salvarea Patriei și așezarea capsulei cu pământ în cripta Hramului-monument.

  Speakerul Zinaida Greceanîi va semna în Cartea Oaspeților de onoare, în Casa Guvernului de la Minsk.

  multimedia.parlament.md

  Facebook

  SOCIAL

  Deputații socialiști, consilierii municipali și activiștii PSRM au depus flori la sediul Ambasadei Federației Ruse din Chișinău, în memoria victimelor atacului armat care s-a...

  POLITICA

  Președintele Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, Igor Dodon a transmis sincere felicitări prim-ministrului Republicii Armenia, președintele Partidului „Contractul Civil”, Nikol Pashinyan, cu ocazia aniversării...

  POLITICA

  Șapte dintre candidații Blocului Comuniștilor și Socialiștilor au câștigat deja în primul tur în UTA Găgăuzia (inclusiv un candidat independent care a câștigat cu...

  POLITICA

  Astăzi, în Găgăuzia este ultima zi de agitație electorală pentru alegerile deputaților din Adunarea Populară, care vor avea loc pe 19 septembrie.

  Copyright © 2021