Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Speakerul Zinaida Greceanîi a adresat un mesaj de felicitare persoanelor în etate

  Mesajul Președintelui Parlamentului, Președintele Partidului Socialiștilor, Zinaida Greceanîi, cu prilejul Zilei internaționale a persoanelor în etate.

  „Acum 30 de ani, ONU a proclamat 1 octombrie drept Ziua internațională a persoanelor în etate.

  Aproape un sfert din populația Moldovei sunt cetățeni în vârstă de 60 de ani și peste. După aceste statistici stau oameni și sorți.  Printre ei sunt persoane care au îndurat calvarul Marelui Război pentru Apărarea Patriei și criza postbelică. Ei sunt oamenii care au construit Moldova. Ei sunt cei care au crescut și educat generații întregi de cetățeni. Plecăciuni adânci pentru  contribuția majoră adusă la edificarea și dezvoltarea țării!

  Actuala conducere a statului a plasat protecția oamenilor în vârstă printre cele mai importante preocupări de ordin social. A fost instituită indexarea pensiei de două ori pe an. A fost majorat ajutorul unic, care va constitui în acest an, în total, 1600 de lei. Au fost extinse categoriile de beneficiari ai biletelor de tratament balneosanatorial, etc. Dar pentru că sunt vrednici de mai multă susținere și alinare, vom veni și cu alte inițiative pentru a le oferi tot ce merită cu adevărat.

  Din cauza pandemiei persoanele în etate au devenit mai vulnerabile și mai izolate. Fac apel către instituțiile publice, agenții economici, societate, fiecare cetățean – să manifeste mai mult respect, grijă și empatie față de ei. Nu bastonul, dar mâna caldă și vorba bună trebuie să le fie punctul de sprijin. Doresc tuturor seniorilor susținere din partea celor dragi, multă sănătate, toamnă generoasă și viață lungă!”

  socialistii.md

  Facebook

  ALEGEREA EDITORILOR

  Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Zinaida Greceanîi, a convocat o ședință de lucru cu participarea membrilor Guvernului în exercițiu condus de Prim-ministrul interimar Aureliu Ciocoi.

  POLITICA

  Cooperarea interparlamentară, inclusiv la nivelul comisiilor permanente și a grupurilor de prietenie a fost subiectul discutat, astăzi, la întrevederea Președintelui Parlamentului Republicii Moldova, Zinaida...

  ALEGEREA EDITORILOR

  Preocuparea noastră comună de problemele sociale și economice din spațiul CSI este un factor suplimentar al aspirațiilor popoarelor noastre unul față de altul, ceea...

  POLITICA

  Președintele Parlamentului Republicii Moldova Zinaida Greceanîi a fost decorată cu Ordinul Comunității al Adunării Interparlamentare a țărilor membre ale Comunității Statelor Independente (AIP CSI).

  Copyright © 2020