Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Speakerul Zinaida Greceanîi a adresat un mesaj de felicitare persoanelor în etate

  Mesajul Președintelui Parlamentului, Președintele Partidului Socialiștilor, Zinaida Greceanîi, cu prilejul Zilei internaționale a persoanelor în etate.

  „Acum 30 de ani, ONU a proclamat 1 octombrie drept Ziua internațională a persoanelor în etate.

  Aproape un sfert din populația Moldovei sunt cetățeni în vârstă de 60 de ani și peste. După aceste statistici stau oameni și sorți.  Printre ei sunt persoane care au îndurat calvarul Marelui Război pentru Apărarea Patriei și criza postbelică. Ei sunt oamenii care au construit Moldova. Ei sunt cei care au crescut și educat generații întregi de cetățeni. Plecăciuni adânci pentru  contribuția majoră adusă la edificarea și dezvoltarea țării!

  Actuala conducere a statului a plasat protecția oamenilor în vârstă printre cele mai importante preocupări de ordin social. A fost instituită indexarea pensiei de două ori pe an. A fost majorat ajutorul unic, care va constitui în acest an, în total, 1600 de lei. Au fost extinse categoriile de beneficiari ai biletelor de tratament balneosanatorial, etc. Dar pentru că sunt vrednici de mai multă susținere și alinare, vom veni și cu alte inițiative pentru a le oferi tot ce merită cu adevărat.

  Din cauza pandemiei persoanele în etate au devenit mai vulnerabile și mai izolate. Fac apel către instituțiile publice, agenții economici, societate, fiecare cetățean – să manifeste mai mult respect, grijă și empatie față de ei. Nu bastonul, dar mâna caldă și vorba bună trebuie să le fie punctul de sprijin. Doresc tuturor seniorilor susținere din partea celor dragi, multă sănătate, toamnă generoasă și viață lungă!”

  socialistii.md

  ALEGEREA EDITORILOR

  Președintele Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, Președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi a adresat un mesaj de felicitare juriștilor cu ocazia sărbătorii profesionale:

  SOCIAL

  Mesajul Președintelui Parlamentului, Zinaida Greceanîi, cu ocazia Zilei internaționale a femeilor din mediul rural.

  ALEGEREA EDITORILOR

  Președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, a felicitat locuitorii Capitalei cu Hramul Orașului.

  POLITICA

  Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Zinaida Greceanîi, a adresat mesaje de felicitare Președintelui Senatului Regatului Spaniei, Maria Pilar Llop Cuenca, și Președintelui Congresului Deputaților Regatului...

  Copyright © 2020