Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Speakerul Zinaida Greceanîi a adresat un mesaj de felicitare persoanelor în etate

  Mesajul Președintelui Parlamentului, Președintele Partidului Socialiștilor, Zinaida Greceanîi, cu prilejul Zilei internaționale a persoanelor în etate.

  „Acum 30 de ani, ONU a proclamat 1 octombrie drept Ziua internațională a persoanelor în etate.

  Aproape un sfert din populația Moldovei sunt cetățeni în vârstă de 60 de ani și peste. După aceste statistici stau oameni și sorți.  Printre ei sunt persoane care au îndurat calvarul Marelui Război pentru Apărarea Patriei și criza postbelică. Ei sunt oamenii care au construit Moldova. Ei sunt cei care au crescut și educat generații întregi de cetățeni. Plecăciuni adânci pentru  contribuția majoră adusă la edificarea și dezvoltarea țării!

  Actuala conducere a statului a plasat protecția oamenilor în vârstă printre cele mai importante preocupări de ordin social. A fost instituită indexarea pensiei de două ori pe an. A fost majorat ajutorul unic, care va constitui în acest an, în total, 1600 de lei. Au fost extinse categoriile de beneficiari ai biletelor de tratament balneosanatorial, etc. Dar pentru că sunt vrednici de mai multă susținere și alinare, vom veni și cu alte inițiative pentru a le oferi tot ce merită cu adevărat.

  Din cauza pandemiei persoanele în etate au devenit mai vulnerabile și mai izolate. Fac apel către instituțiile publice, agenții economici, societate, fiecare cetățean – să manifeste mai mult respect, grijă și empatie față de ei. Nu bastonul, dar mâna caldă și vorba bună trebuie să le fie punctul de sprijin. Doresc tuturor seniorilor susținere din partea celor dragi, multă sănătate, toamnă generoasă și viață lungă!”

  socialistii.md

  ALEGEREA EDITORILOR

  Președintele Fracțiunii parlamentare a Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Zinaida Greceanîi, a avut o întrevedere cu Șeful Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova, Jānis Mažeiks....

  ALEGEREA EDITORILOR

  Președintele Grupului național la Uniunea Interparlamentară (UIP), Zinaida Greceanîi, a participat, în format online, la reuniunea Biroului Femeilor Parlamentare al UIP.

  POLITICA

  Președintele fracțiunii Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Zinaida Greceanîi, membru al Comisiei de control al finanțelor publice, reprezintă, marți, Legislativul de la Chișinău la reuniunea...

  ALEGEREA EDITORILOR

  Aflată la Sankt-Petersburg cu ocazia participării la Cel de-al treilea Forum Euroasiatic al Femeilor, președintele Fracțiunii parlamentare a Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Zinaida Greceanîi,...

  Copyright © 2021