Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • LUMEA

  Spania: Ninsoarea-record din Madrid a provocat daune de 1,7 miliarde de dolari

  Filomena, cea mai gravă furtună de iarnă înregistrată în Spania în ultimele decenii, a provocat daune de aproximativ 1,4 miliarde de euro (1,7 miliarde de dolari) în capitala Madrid, potrivit primarului Jose Luis Martinez Almeida, informează joi DPA.

  Cifra include pierderile de venituri pentru economie şi pagubele la nivelul infrastructurii din capitală, a indicat edilul.

  Madridul a continuat să lupte joi cu urmările ninsorilor abundente de la sfârşitul săptămânii trecute, urmate de un val de ger, a relatat Europa Press.

  Numeroase străzi sunt în continuare blocate, la cinci zile de la încetarea celei mai puternice ninsori din ultimii 50 de ani.

  Deoarece cantitatea însemnată de zăpadă nu a putut fi îndepărtată suficient de repede, îngheţul sever a transformat-o în straturi tari de gheaţă, străzile devenind astfel dificil de curăţat.

  Temperaturile din zona Madridului au scăzut din nou miercuri noaptea până la minus 12 grade Celsius la periferia oraşului. Săptămâna viitoare sunt aşteptate temperaturi întrucâtva mai blânde, notează Reuters.

  agerpres.ro

  LUMEA

  Cel puţin 134 de autovehicule au fost implicate, marţi, într-un accident în lanţ produs în Japonia după ce o furtună de zăpadă a afectat...

  LUMEA

  Un spital pentru pacienții infectați cu noul coronavirus a fost inaugurat la Madrid. Noua unitate medicală, „Sora Isabel Zendal”, a fost construită în cartierul...

  ECONOMIE

  79 de producători agricoli din raionul Fălești, care au înregistrat pierderi de peste 60 la sută, vor beneficia de compensație pentru daunele provocate de...

  SOCIAL

  După Codul galben de caniculă, care s-a menținut pe teritoriul țării în perioada 10 -12 iunie, au urmat ploi cu grindină, vijelie și rafale...

  Copyright © 2020