Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • LUMEA

  Spania, lovită de un val sufocant de căldură

  Un val de căldură a lovit duminică o mare parte a Spaniei, cu temperaturi extreme, împingând localnicii şi turiştii să se refugieze la umbră sau la răcoarea piscinelor, informează AFP.

  Agenţia Meteorologică Spaniolă (AEMET) a emis avertismente pentru cea mai mare parte a ţării, temperaturile putând depăşi 40 de grade Celsius la Madrid şi Sevilla (sud) pentru a doua zi consecutiv.

  Primul episod de căldură extremă care afectează Spania în acest an este aşteptat să avanseze spre est luni, înainte ca temperaturile să scadă. Doar o mică parte din coasta Atlanticului, în nordul Spaniei, ar urma să fie scutită de caniculă.

  Unii au scăpat de căldura arzătoare refugiindu-se în galeriile cu aer condiţionat ale celebrului muzeu Prado din Madrid, care găzduieşte lucrările lui Rembrandt, Rubens şi El Greco.

  Alţii au mers în Parcul El Retiro, aflat în apropiere, care dispune de un lac artificial, sau la piscinele municipale.

  Cele 19 piscine în aer liber din oraş erau pline-ochi duminică: toate biletele fuseseră vândute, capacitatea acestora fiind limitată din cauza restricţiilor sanitare impuse în contextul pandemiei de coronavirus.

  Autorităţile au sfătuit populaţia să bea apă în mod regulat, să poarte haine lejere şi să evite expunerea prelungită la soare.

  Potrivit meteorologilor, temperaturile ar putea ajunge la 44 de grade Celsius în valea râului Guadalquivir, în apropiere de Sevilia, duminică.

  Cea mai ridicată temperatură înregistrată vreodată în Spania a fost de 49 grade Celsius.

  Agerpres.ro

  Facebook

  LUMEA

  Spania va administra a treia doză de vaccin anti-COVID-19 rezidenţilor din căminele de bătrâni şi altor categorii vulnerabile, a anunţat joi Ministerul Sănătăţii de...

  LUMEA

  Spania va plafona preţurile gazelor naturale, va reduce taxele şi va redirecţiona profiturile companiilor energetice, ca parte a pachetului de măsuri menit să scadă...

  LUMEA

  Spania a anunțat miercuri că a imunizat 70% din populație cu schema completă a vaccinului împotriva Covid-19, îndeplinindu-și obiectivul stabilit de guvern pentru luna...

  LUMEA

  Spania a revenit miercuri în zona de risc extrem de transmitere a COVID-19. Decizia a fost luată după creşterea alarmantă a numărului de cazuri,...

  Copyright © 2021