Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • POLITICA

  Șor: Dorin Recean deține 7 milioane de euro și dolari nedeclarați în două dintre conturile din străinătate

  După cum a menționat liderul partidului “ȘOR”, mai mult de șapte milioane de euro și dolari sau echivalentul a 150 de milioane de lei se află în două dintre conturile din străinătate ale consilierului prezidențial Dorin Recean.

  Potrivit documentelor făcute publice de Ilan Șor, Dorin Recean are mai multe conturi în țară și peste hotare, inclusiv în SUA, Marea Britanie, Austria, Lituania și România.

  Șor susține că, două dintre conturile din străinătate – în SUA și Marea Britanie, au fost deschise în 2012, la scurt timp după ce Dorin Recean a devenit ministru al Afacerilor Interne în Guvernul Filat. Potrivit extraselor bancare, în contul din SUA sunt păstrate trei milioane 579 de mii de dolari, iar în cel din Marea Britanie – trei milioane 704 mii de euro.

  „Informația despre Dorin Recean este destul de cunoscută pentru structurile de drept ale statului. Întrebarea este de ce nimeni nu se atinge de el? Cunoaștem, deocamdată, doar sumele din două conturi, în care sunt păstrate echivalentul a aproximativ 150 de milioane de lei”, a subliniat Ilan Șor.

  Dorin Recean a fost ministru în Guvernul Filat, învestit în 24 iulie 2012. El a deținut acest post până în 18 februarie 2015.

  Menționăm că, în momentul scrierii acestei știri, nici Dorin Recean, nici serviciul de presă al aparatului prezidențial nu au comentat nicidecum declarațiile lui Ilan Șor.

  partidulsor.md

  Facebook

  POLITICA

  Guvernul nu va prezenta raportul de 100 de zile de activitate. Precizarea a fost făcută de purtătorul de cuvânt al Executivului, Daniel Vodă. El...

  SOCIAL

  Liderul Partidului „ȘOR”, Ilan Șor, reiterează faptul că dezvoltarea localităților în care oamenii au acordat vot de încredere lui și echipei formațiunii sale continuă...

  POLITICA

  O nouă ședință de judecată în dosarul vicepreședintelui Partidului „ȘOR”, deputatul Marina Tauber, a fost amânată la Curtea de Apel Chișinău, din cauza lipsei...

  POLITICA

  Republica Moldova trece în ultimii ani printr-o criză profundă, pe care ne-a adus-o regimul proeuropean al Maiei Sandu. Avem cele mai mari prețuri și...

  Copyright © 2021