Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • POLITICA

  Șor: Dorin Recean deține 7 milioane de euro și dolari nedeclarați în două dintre conturile din străinătate

  După cum a menționat liderul partidului “ȘOR”, mai mult de șapte milioane de euro și dolari sau echivalentul a 150 de milioane de lei se află în două dintre conturile din străinătate ale consilierului prezidențial Dorin Recean.

  Potrivit documentelor făcute publice de Ilan Șor, Dorin Recean are mai multe conturi în țară și peste hotare, inclusiv în SUA, Marea Britanie, Austria, Lituania și România.

  Șor susține că, două dintre conturile din străinătate – în SUA și Marea Britanie, au fost deschise în 2012, la scurt timp după ce Dorin Recean a devenit ministru al Afacerilor Interne în Guvernul Filat. Potrivit extraselor bancare, în contul din SUA sunt păstrate trei milioane 579 de mii de dolari, iar în cel din Marea Britanie – trei milioane 704 mii de euro.

  „Informația despre Dorin Recean este destul de cunoscută pentru structurile de drept ale statului. Întrebarea este de ce nimeni nu se atinge de el? Cunoaștem, deocamdată, doar sumele din două conturi, în care sunt păstrate echivalentul a aproximativ 150 de milioane de lei”, a subliniat Ilan Șor.

  Dorin Recean a fost ministru în Guvernul Filat, învestit în 24 iulie 2012. El a deținut acest post până în 18 februarie 2015.

  Menționăm că, în momentul scrierii acestei știri, nici Dorin Recean, nici serviciul de presă al aparatului prezidențial nu au comentat nicidecum declarațiile lui Ilan Șor.

  partidulsor.md

  TOP 24 de ore

  Facebook

  Noutăţi

  Un Minister al Agriculturii din umbră, care va rezolva problemele cu care se confruntă fermierii moldoveni, va fi creat la Orhei. Anunțul a fost...

  Noutăţi

  Președintele Partidului „ȘOR”, Ilan Șor, a comentat declarațiile Ministrul Afacerilor de Externe, Nicu Popescu, precum că Republica Moldova și-a încetat participarea la lucrările Comunității...

  Noutăţi

  După cum informează serviciul de presă al partidului “ȘOR”, președintele formațiunii Ilan Șor, le cere guvernanților să adopte urgent rectificări la bugetul de stat,...

  Noutăţi

  Președintele Partidului „ȘOR” , Ilan Șor, avertizează că guvernarea PAS a pregătit o nouă operațiune specială de sărăcire a cetățenilor, menționând că, „după ce...

  Copyright © 2021