Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • POLITICA

  SONDAJ: Președinte al Republicii Moldova trebuie să fie un bărbat, consideră fiecare al doilea cetățean

  Viitorul președinte al Republicii Moldova trebuie să fie un bărbat. De această părere este fiecare al doilea cetățean al țării noastre, arată datele ultimului sondaj sociologic „Vox Populi – septembrie 2020”, realizat de Asociația Sociologilor și Demografilor.

  Astfel, 56,2 la sută din respondenți au spus că își doresc ca țara să fie condusă de un bărbat și doar 29,7% – de o femeie.

  Întrebați despre calitățile pe care trebuie să le posede președintele Republicii Moldova, majoritatea, 57% din respondenți, a spus că acesta trebuie să conștientizeze necesitățile poporului.

  Aproape 24 la sută consideră că este foarte important ca șeful statului să fie o persoană credincioasă. Totodată, peste 22 la sută din respondenți susțin că președintele trebuie să fie o persoană influentă în cercurile politice.

  Ancheta sociologică a fost desfășurată, în perioada 6-22 septembrie, pe un eșantion de 1189 de respondenți, cu o eroare maximală de 3%.

  a-tv.md

  Facebook

  POLITICA

  Majoritatea populației este contra aderării Republicii Moldova la blocul militar NATO, indică datele unui studiu prezentat de Asociația Sociologilor și Demografilor.

  ALEGEREA EDITORILOR

  Șeful statului Maia Sandu și ex-președintele țării Igor Dodon se bucură de cea mai mare încredere din partea cetățenilor Republicii Moldova, arată datele studiului...

  POLITICA

  Cetățenii Republicii Moldova sunt împotriva aderării la NATO. Cel puțin asta arată rezultatele sondajului Vox Populi – mai 2021, realizat de Asociația Sociologilor și...

  ALEGEREA EDITORILOR

  Cel mai bun prim-ministru în cei aproape 30 de independență ai Republicii Moldova a fost Zinaida Greceanîi, arată datele sondajului Vox Populi – Mai...

  Copyright © 2021