Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Sondaj: Igor Dodon și PSRM, primii în preferințele cetățenilor

  Dacă duminica viitoare ar avea loc alegerile prezidențiale, 48,9 la sută din cetățenii deciși și-ar da votul pentru Igor Dodon. Datele se conțin în ultimul sondaj realizat de către Asociația Sociologilor și Demografilor din Moldova. Totodată Partidul Socialiștilor din Republica Moldova ar obține cele mai multe mandate în Parlament. Conform studiului, dacă duminica viitoare s-ar organiza alegeri parlamentare, în Legislativ ar accede patru formațiuni politice: PSRM, PAS, PPDA și Partidul Nostru.
  În cazul prezidențialelor studiul arată că pe locul doi s-ar plasa Maia Sandu, care ar acumula doar 26,8%, iar pe locul trei este Andrei Năstase cu 7,5%. Pentru primarul de Bălți, Renato Usatîi, ar vota doar 5,6 la sută, pentru Pavel Filip – 2,6%, iar pentru Ilan Șor – 2%.

  Totodată dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare anticipate, pentru PSRM ar vota 48,7% din respondenții deciși. PAS ar acumula 26,9% din sufragii, iar Platforma „DA” – 7%. Pentru Partidul Nostru ar vota 6,1% din cetățeni, iar Partidul Șor și Pro Moldova nu ar acumula cele 5% necesare pentru a trece pragul electoral. Pentru formațiunea Șor ar vota doar 2,3%, iar pentru partidul condus de Andrian Candu – 1,8% din respondenții deciși. Sondajul a fost efectuat la telefon, în perioada 20-27 iunie, pe un eșantion de 1127 de persoane, cu o marjă de eroare de plus, minus 3%.

  Facebook

  Copyright © 2020