Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • POLITICA

  SONDAJ: Igor Dodon se află pe primul loc în preferințele alegătorilor

  Igor Dodon se află pe primul loc în preferințele alegătorilor, cu mai puțin de două săptămâni înaintea alegerilor prezidențiale din 01 noiembrie. O arată datele unei cercetări sociologice prezentate de Compania de cercetare și consultanța politică Intellect Group în colaborare cu Asociația obștească ”Spero”.

  Potrivit sondajului, 42 la sută din cetățenii care și-au formulat opțiunea electorală au declarat că își vor da votul pentru Igor Dodon la alegerile prezidențiale din 01 noiembrie. La un interval mare de Igor Dodon se situează Maia Sandu, care ar acumula 24,4 la sută din voturi, iar pe locul trei s-a clasat Andrei Năstase cu 11,7%.

  Datele pentru ceilalți candidați la funcția de președinte s-ar prezenta în felul următor: Renato Usatîi – 8,1%; Violeta Ivanov – 6,8%; Octavian Țâcu – 2,5%; Tudor Deliu și Dorin Chirtoacă – câte 1,6%. Totodată, 1,3% din respondenți au declarat că ar susține o altă personalitate.

  Sondajul a fost efectuat în perioada 02 octombrie – 09 octombrie, pe un eșantion de 1453 de persoane cu drept de vot. Metoda aleasă este față în față, iar marja de  eroare este de +-2,7%. Acesta este cel de-al treilea sondaj preelectoral realizat la inițiativa și din sursele financiare proprii ale Companiei Intellect Group.

  Comisia Electorală Centrală a fost notificată despre desfășurarea sondajului în conformitate cu art. 70 alin. (10) din Codul Electoral.

  a-tv.md

  Facebook

  POLITICA

  Președintele țării, Igor Dodon, va veni cu o inițiativă legislativă de a înregistra o nouă Lege cu privire la funcționarea limbilor pe teritoriul Republicii...

  POLITICA

  Președintele Igor Dodon a convocat o ședință de lucru cu președinții comisiilor de profil din cadrul Consiliului Societății Civile pe lângă Președintele Republicii Moldova....

  POLITICA

  Igor Dodon a avut o întrevedere de lucru cu ambasadorul Federației Ruse în Republica Moldova, Oleg Vasnețsov.

  POLITICA

  Fracțiunea parlamentară a PSRM și-a stabilit prioritățile pentru următoarele ședințe ale Legislativului. În ședința de astăzi a fracțiunii, la care a participat și președintele...

  Copyright © 2020