Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Solidaritate maximă la nordul țării

  Situația în nordul țării este sub control. Informația a fost confirmată de către președintele raionului Ocnița, Iurie Plopa. Funcționarul ne-a spus că autoritățile locale fac față fluxului de migranți ucraineni care au ales să traverseze frontiera prin punctele vamale Ocnița – Sokireanî și Unguri-Bronița. Potrivit lui Plopa, este vorba despre mii de persoane, care, ajunși în țara noastră, la solicitare, au fost asigurați cu tot necesarul. Majoritatea însă tranzitează Republica Moldova.

  Potrivit președintelui raionului Ocnița, Iurie Plopa, la moment, reprezentanții forțelor de ordine lucrează umăr la umăr cu cei din cadrul asistenței sociale, ceea ce permite fluidizarea traficului în regiune, dar și acordarea ajutorului necesar. Din cele aproximativ 18 mii de persoane, doar o mie au ales să se cazeze temporar, în centrele de plasament deschise în regiune. Aici, ei pot beneficia de masă caldă, condiții de igienă și ajutor medical în caz de necesitate.

  Iurie Plopa, președintele raionului Ocnița

  „Noi avem centrul de plasament deschis în Călărășeuca, sunt centre mici formate cu ajutorul Primăriei Unguri, Otaci, centre de binefacere. Din informațiile pe care le dețin, aceste 1000 de persoane au solicitat serviciile centrelor de plasament doar pentru 24 ore sau 72 de ore, până să rezolve unele probleme. Mai mult nu au cerut. Ei pleacă mai mult în UE, România, țările UE .

  Iurie Plopa a declarat că a rămas profund emoționat de solidaritatea de care au dat dovadă moldovenii în ultimile zile.

  Iurie Plopa, președintele raionului Ocnița

  „Spun mulțumesc tuturor celor care s-au implicat în situația asta. Societatea a reacționat foarte rapid. Au dat ajutor de transport, de colete cu mâncare și altele necesare pentru viață”

  Subliniem că fluxul de ucraineni la vămile moldo-ucrainene se menține unul ridicat, iar autoritățile au dispus suplimentarea numărului de angajați la toate punctele de trecere din țară.

  Telegram channel

  a-tv.md

  Facebook

  Copyright © 2021