Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte Accent INFO

  Solidari pentru sănătate

  Solidari pentru sănătate – sub acest generic, Uniunea Europeană și Organizația Mondială a Sănătății au livrat țării noastre un set de echipamente medicale pentru medicii care luptă cu virusul ucigaș, COVID-19. Ajutorul este parte a unui proiect comun al Uniunii Europene și al Biroului Regional OMS, destinat celor 6 țări ale Parteneriatului Estic: Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Ucraina și Republica Moldova.

  Ion Chicu, Prim-ministru al Republicii Moldova

  „Aduc mulțumiri Uniunii Europene, tuturor statelor membre pentru acest ajutor enorm pentru Republica Moldova, domnului Ambasador Peter Michalko și a reprezentanților OMS. Din păcate nu suntem nici la mijlocul pandemiei. În aceste condiții, suportul pe care îl primim este foarte important”.

  Cutiile cu donații UE conțin mănuși, concentratoare de oxigen, monitoare pentru pacienți, ventilatoare, pulsoximetre, kituri pentru testele de laborator și pentru prelevarea testelor, în valoare totală de 2,8 milioane de euro.

  Peter Michalko, Ambasador UE în Republica Moldova

  „Sperăm ca, și cu acest ajutor, împreună, să ieșim din această criză. Uniunea Europeană oferă susținere pentru întreprinderile mici și mijlocii, și pentru companiile din Republica Moldova. Există un pachet pentru țările din parteneriatul estic, în valoare de 100 de milioane de euro imediat și 700 de milioane de euro ca perspectivă ”.

  Livrarea primului lot de echipamente personale de protecție, finanțate de Uniunea Europeană și procurate de Organizația Mondială a Sănătății, conține 1.210.000 de măști medicale; 348.000 de respiratoare, 16.200 de ochelari de protecție și 36.000 de halate de protecție. Echipamentele sunt destinate lucrătorilor medicali din instituțiile medicale de pe ambele maluri ale Nistrului.

  a-tv.md

  Facebook

  Copyright © 2020