Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Solidari cu refugiații ucraineni

  Moldovenii sunt în continuare solidari cu refugiații din Ucraina. La centrele de colectare a donațiilor din Capitală, cetățenii ucraineni pot să își aleagă alimente, medicamente, încălțăminte și haine. Voluntarii spun că, în prezent, cele mai necesare sunt produsele alimentare.

  Elena a venit din regiunea Nicolaev și locuiește temporar la o familie din Capitală. Astăzi am găsit-o la Centrul de colectare a donațiilor pentru refugiați de pe teritoriul Universității Tehnice din Moldova.

  “Noi am venit cu haine de iarnă, dar timpul s-a încălzit. Caut o scurtă mai subțire.”

  Femeia spune că s-a adăpostit la Chișinău cu toată familia.

  „Am venit cu părinții, ei sunt în vârstă, tata are 84 de ani, mama are 80. Nora e însărcinată, vreau că nepotul să se nască și să fie pace. Tare sperăm că se va termina totul și ne vom întoarce acasă, în Ucraina.”

  Iar Svetlana a venit după haine și alimente pentru copii, pentru că nu a reușit să ia nimic cu ea. Soțul femeii este militar și a rămas acasă.

  “Închiriez aparatment și e scump și pentru mâncare nu îmi ajung bani. Ce e mai necesar, hrișcă, ulei, conserve, mâncare pentru copii.”

  “Cu cine ați venit? –Cu fiica și 3 nepoți, doi gemeni de 3 ani și un nepoțel de 9 ani.”

  La Centrul de colectare a donațiilor pentru refugiați, oamenii pot beneficia de produse alimentare, produse de igienă, haine și încălțăminte.

  «Caut o scurtă, poate îmi găsesc. Am venit singură, fiul a rămas în Ucraina».

  Toți refugiații care au nevoie de produse alimentare și de igienă, sau medicamente, pot suna la numerele afișate pe ecran și vor face comanda.

  080080011
  079022430
  068196673

  Toate comenzile sunt înregistrate și după asta solicitantului îi vine un mesaj că, comanda a fost preluată, și i se oferă un cod cu care vine la Centrul de colectare a donațiilor.

  Olga Colodin, voluntar

  “După aceea refugiații primesc codul, comanda este gata și se apropie la noi la UTM și noi le predăm comanda de la depozit.”

  Persoanele care au nevoie de haine sau încălțăminte nu trebuie să facă comandă prealabilă, pot veni direct la centrul de colectare, să vadă și să măsoare orice haină, dacă este necesar.

  Telegram channel

  a-tv.md

  TOP 24 de ore

  Facebook

  Copyright © 2021