Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Șoferi, atenție la drum!

  Nedumeriți, supărați și vinovați. Așa s-au arătat șoferii care au fost surprinși cu automobilul capcană al poliției în timp ce depășesc limita de viteză. Acțiunea are loc în cadrul operațiunii „Viteza” care se desfășoară pe toată perioada lunii septembrie. Iar scopul acesteia este reducerea numărului încălcărilor comise de șoferi, diminuarea numărului de accidente și sporirea nivelului de disciplină al participanților la trafic.

  Igor Vrînceanu, comisar principal, IGP

  “La ziua de astăzi am activat cu autocapcana, a fost amplasată în localitatea Cișmea, unde la 2-3 km, două-trei echipe mobile stopau conducătorii care depășeau limita de viteză.”

  De exemplu, șoferul acestui microbuz a fost surprins de mașina capcană a poliției în timp ce se deplasa cu o viteză de 105 km la oră în localitate.

  Iar la o distanță de trei kilometri, șoferul microbuzului a fost stopat de polițiști.

  „Se petrece operațiunea viteza cu automobilul de tip capcană. Dumneavoastră, în localitatea Cișmea, ați fost fixați cu viteza de 105 km la oră în localitate, iată vedeți fotografiile.”

  Supărat, șoferul a refuzat să ofere vreo explicație iar alți conducători au închis ușile mașinilor când au văzut echipa noastră de filmare.

  “Eu nu răspund la niciun comentariu!”

  «-Dumneavoastră în localitatea Cișmea ați fost fixată cu viteza de 90 km/h – Vai de mine! -Permisul și pașaportul tehnic vă rog!»

  Iar acest conducător auto s-a arătat nedumerit atunci când a fost oprit de polițiști.

  “- Eu nu înțeleg unde-i asta? –În mijlocul localității. Dar putem să mergem până acolo să vedem sau cum?! Că eu nu înțeleg, eu am trecut de semnul 50 km/h, tăiat, apoi am trecut iar la 90. Corect? –Automobilul capcană are GPS, totul este fixat.”

  Deși mai rar am întâlnit, totuși au fost și șoferi care au recunoscut că au depășit limita de viteză.

  “În localitatea Cișmea v-ați deplasat cu viteza de 81 km la oră trebuia 50. De ce ați încălcat? –Mă grăbesc puțin. -Amenda o să constituie 1200 de lei și patru puncte de penalizare. – Asta e!”

  Deși au fost penalizați, unii șoferi salută inițiativa poliției de a instala mașini capcană pe trasee.

  “Mașinile capcană sunt foarte utile, am încălcat foarte conștient, pur și simplu mă grăbesc.” Asta e tot !”

  Astel în doar o oră, mașina capcană a poliției, instalată în localitate a surprins 15 șoferi care au depășit limita de viteză.

  Igor Vrînceanu, comisar principal, IGP

  “E foarte mult, conducătorii înainte de a porni la rută, trebuie să se gândească că sunt așteptați mereu acasă, viața are prioritate mai întâi, să se respecte un conducător cu altul în trafic.”

  Potrivit legii, șoferii care sunt depistați că au încălcat limita de viteză pot fi sancționați cu o amendă de cel mult 1500 de lei și de la trei până la cinci puncte de penalizare.

  Telegram channel

  a-tv.md

  Copyright © 2021