Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Socialiștii propun instituirea capitalul familiei

  PSRM anunță despre inițierea unui proiect de lege care presupune instituirea capitalul familiei. Despre aceasta au anunțat, astăzi, în cadrul unui briefing deputații socialiști, Alla Darovannaia și Vladimir Odnostalco.

  Alla Darovannaia a explicat că acest document va garanta prevederile constituționale privind asigurarea dreptului la ajutor, ocrotirea specială a copiilor și familiilor cu copii, precum și sporirea creșterii natalității în Republica Moldova. Proiectul prevede beneficiile, modul și procedura de acordare a indemnizațiilor în funcție de numărul de copii din familie.

  Odnostalco a menționat că această inițiativă aparține liderului PSRM, Igor Dodon, și face parte din noua concepție a politicii demografice în Republica Moldova. Noua politică demografică trebuie să stimuleze natalitatea, să întinerească populația și să stopeze dispariția satului.

  ”În următorii 10 ani, potrivit celor mai pozitive prognoze, noi putem pierde peste un milion de cetățeni. De aceea, propunem să revenim la inițiativa instituirii capitalului familiei, propusă de președintele Igor Dodon”, a declarat Vladimir Odnostalco.

  Amintim, Igor Dodon a propus, în toamna anului trecut, majorarea indemnizației unice la nașterea copilului până la 20 000 de lei. De asemenea, Dodon a venit cu inițiativa ca fiecare familie să primească o alocație suplimentară unică de 5 000 de lei pentru nașterea celui de-al patrulea copil, iar pentru următorii – câte 10 000 de lei pentru fiecare copil.

  Site-ul a-tv.md oferă dreptul la replică tuturor celor vizați în articol.

  a-tv.md

  Telegram channel

  Facebook

  ALEGEREA EDITORILOR

  Partidul Socialiștilor din Republica Moldova își exprimă indignarea în legătură cu invențiile calomnioase care se conțin într-un articol din publicația germană ”Bild”, fiind distribuite...

  ALEGEREA EDITORILOR

  La doi ani de la căderea regimului lui Vlad Plahotniuc, cetățenii Republicii Moldova au reușit să scape de frică, nu mai există deținuți politici...

  SOCIAL

  Igor Dodon s-a adresat către deputații PSRM cu rugămintea să identifice soluții pentru a ajuta fermierii din nordul țării, care au avut de suferit...

  Copyright © 2021