Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • POLITICA

  Socialiștii cer anularea diplomei de master a consilierului Maiei Sandu

  Deputații PSRM au solicitat Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale să anuleze ordinul prin care a fost eliberată ilegal diploma de master pe numele consilierului președintelui Maia Sandu, Ala Nemerenco.

  Parlamentarii socialiști au declarat că dacă ministerul va ignora acest apel, atunci ei se vor adresa Procuraturii Generale. Socialiștii au somat-o pe Nemerenco să-și dea demisia de onoare și au remarcat că președintele Sandu a eșuat în promisiunea de a promova în funcții doar persoane integre și profesioniste chiar de la început de mandat.

  În urma mai multor interpelări făcute de deputatul PSRM, Alla Darovannaia, la mai multe instituții s-a stabilit că Nemerenco a primit diploma de master de la Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie (USMF) fără examene de admitere, fără a merge la orele de curs și fără a susține teza de master.

  Potrivit răspunsurilor primite, Nemerenco și alți șase cetățeni au primit titlul de master în baza unui ordin emis de Ministerul Sănătății, ceea ce este contrar normelor legale naționale.

  ”Nu este clar de ce s-a încălcat flagrant legislația. Am fost telefonată de mai multe persoane, profesori, colegi, care au rămas profund indignați, de ce ei, care au pregătit multe generații de studenți, au publicații științifice, nici măcar nu le-a venit în cap ideea că pot să solicite pentru aceste activități diplome de master. Considerăm că toți cetățenii trebuie tratați în condiții egale, fără excepții de la lege. Aceasta se referă și la Ala Nemerenco”, a declarat Darovannaia.

  Deputații PSRM își rezervă și dreptul legal de a se adresa la Procuratura Generală cu solicitarea de a investiga de ce s-au eliberat diplome de masterat fără înscrierea la cursuri, fără a frecventa orele de studii și fără susținerea examenelor.

  Site-ul a-tv.md oferă dreptul la replică tuturor celor vizați în articol.

  Facebook.com

  TOP 24 de ore

  Facebook

  Noutăţi

  Majoritatea PAS din Parlament a refuzat să accepte propunerea de audiere în Legislativ a ministrului Sănătății, Ala Nemerenco pe tema vaccinării anti-COVID-19 cu seruri...

  Noutăţi

  Partidul Socialiștilor din Republica Moldova a organizat o nouă acțiune de protest la Judecătoria Chișinău, sectorul Ciocana, unde astăzi au continuat audierile în dosarul...

  Noutăţi

  Partidul Socialiștilor din Republica Moldova desfășoară o nouă acțiune de protest în fața Parlamentului împotriva inechității sociale și a condițiilor de trai insuportabile. Deputați...

  Noutăţi

  Partidul Socialiștilor din Republica Moldova: „Partidul Socialiștilor din Republica Moldova anunță cu tristețe decesul colegei noastre Elena Bodnarenco, membru al Comitetului Executiv Politic al...

  Copyright © 2021