Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Socialiștii au susținut campania națională „Prin pădure salvăm Moldova!”

  Partidul Socialiștilor a susținut Campania Națională de creștere a fondului forestier al Moldovei „Prin pădure salvăm Moldova!”, anunțată de Guvern și implementată de agenția “Moldsilva”.

  Campania a început cu lucrări pregătitoare la 15 octombrie și a fost lansată oficial la 17 octombrie la Ungheni.

  În ajun, socialiștii, împreună cu locuitorii din Chișinău, au participat la acțiunea de plantare a puieților de copaci în parcul care desparte sectorul Rîșcani și Poșta Veche. Aproximativ 2 mii de arbori au fost plantați astăzi.

  „Susținem toate inițiativele bune. Și în acest caz este vorba despre îmbunătățirea mediului, refacerea pădurilor și susținerea agriculturii. Socialiștii nu au putut să nu răspundă la chemarea silviculturii. Vom participa la toate acțiunile de înverzire a localităților și creșterea fondului forestier al republicii noastre”, a declarat președintele Partidului Socialiștilor Zinaida Greceanîi.

  Anterior, în timpul lansării oficiale a campaniei, directorul agenției “Moldsilva”, Dumitru Cojocaru, a făcut apel către toți cetățenii și toate forțele politice din țară să susțină această campanie de înverzire a țării.

  „Seceta ne-a demonstrat că nu putem supraviețui fără păduri”, a spus Dumitru Cojocaru, directorul agenției “Moldsilva”, în timpul lansării oficiale a campaniei.

  “Sarcina noastră este să plantăm cinci puieți în loc de fiecare copac bolnav sau bătrîn tăiat.”

  Pînă în 2025, în cadrul campaniei, este planificată creșterea suprafeței forestiere de la 374 mii la 450 mii hectare, sau de la 11 la 15%.

  Anual vor fi plantate circa 10-13 hectare de păduri. În acest timp, aproximativ 50 de milioane de puieți noi vor fi plantați – în păduri, în localități, în centuri forestiere.

  Toate raioanele și 900 de primării, inclusiv municipiul Chișinău, vor fi implicate în campanie.

  Plantarea arborilor în cadrul campaniei va fi realizată din fondurile agenției “Moldsilva”.

  socialistii.md

  Facebook

  Noutăţi

  Astăzi, 22 iunie, de Ziua comemorării victimelor fascismului, conducerea Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, mai mulți deputați, consilieri municipali, activiști ai PSRM și ai...

  Noutăţi

  Astăzi, 6 iunie, se împlinesc 223 de ani de la nașterea marelui poet rus Alexandr Pușkin. Cu această ocazie, deputați ai parlamentului, consilieri municipali,...

  ALEGEREA EDITORILOR

  Astăzi, mai mulți deputați, consilieri municipali, membri și susținători ai PSRM organizează o acțiune de protest în fața Guvernului în cadrul căreia își exprimă...

  POLITICA

  Zeci de socialiști protestează, în aceste momente, la sediul Președinției.

  Copyright © 2021