Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • LUMEA

  Slovacia va începe administrarea vaccinului Sputnik V

  Guvernul slovac a dat undă miercuri începerii administrării vaccinului rusesc Sputnik V, după mai multe luni de controverse pe acest subiect, care au dus la demisia premierului Igor Matovic şi la remanierea unor miniştri, inclusiv a celui de la Sănătate, transmit Reuters şi dpa.

  Slovacia va deveni astfel al doilea stat membru al Uniunii Europene care utilizează vaccinul Sputnik V, după Ungaria, deşi acesta nu a fost încă autorizat de Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA).

  Slovacia, ţară cu 5,5 milioane de locuitori, a importat în martie 200.000 de doze de vaccin Sputnik V, care au stat de atunci în depozit în aşteptarea aprobării.

  ‘Există încă un număr care nu e neglijabil de cetăţeni ce declară că nu se vor vaccina decât cu Sputnik V’, se arată în motivarea deciziei guvernului.

  Acest fapt nu poate fi ignorat dacă obiectivul este vaccinarea unui procent suficient din populaţie, mai explică guvernul.

  Ministrul sănătăţii, Vladimir Lengvarsky, a primit dispoziţie oficială să asigure startul vaccinării cu Sputnik V până la data de 7 iunie.

  Potrivit guvernului, aprobarea pentru administrarea vaccinului rusesc este valabilă doar pentru cele 200.000 de doze aflate deja în ţară. Acordul cu Rusia prevedea achiziţia în total a 2 milioane de doze, însă nu au fost anunţate planuri cu privire la importul restului de doze.

  Până acum, 1,6 milioane de slovaci au primit primele doze din cele patru vaccinuri aprobate de EMA (Pfizer/BioNTech, Moderna, AstraZeneca şi Johnson & Johnson).

  agerpres.ro

  Facebook

  ALEGEREA EDITORILOR

  Un nou lot de vaccin rusesc împotriva COVID-19, Sputnik V, a ajuns în această noapte la Chișinău. Este vorba despre 64 de mii de...

  SOCIAL

  Lotul de vaccin rusesc împotriva coronavirusului ”Sputnik V”, ce urmează să ajungă în această seară la Chișinău, conține 60 de mii de doze. Anunțul...

  SOCIAL

  Un nou lot de vaccin rusesc împotriva coronavirusului ”Sputnik V” va ajunge mâine în țara noastră. Decolarea aeronavei de la Moscova este preconizată pentru...

  SOCIAL

  Republica Moldova ar putea începe producția locală a vaccinului Sputnik V. Anunțul a fost făcut de președintele PSRM, Igor Dodon, care a declarat că...

  Copyright © 2021