Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Situație dezastruoasă în jurul Pieței Centrale. Ion Ceban: Din cauza că unii au privatizat gheretele, lucrările de pe Tighina ar putea fi compromise

  Situație extrem de complicată la Piața Centrală. Lucrările de reparație a străzii Tighina ar putea întâmpina impedimente, din cauza comercianților care au privatizat gheretele în acea zonă, dar și în jurul Pieței Centrale.

  Potrivit primarului general, tot perimetrul din jurul Pieței Centrale, activează în calitate de Piață separată. Adică toată strada Tighina și toată strada Armenească, Varlaam, sunt un fel de anexe la pereții pieței și multe din ele sunt private și au relații funciare cu terenul. Ba mai mult, unele din ele sunt înregistrate la cadastru.

  În contextul în care pe strada Tighina sunt schimbate rețele de apeduct și canalizare, Ion Ceban a cerut să se ia măsuri.

  „Dacă nu înțelege agentul economic, deconectat de la apă și canalizare. Nu e de ajuns că au privatizat jumătate din Piața aceea, dar și pun interesele private mai sus de interesele publice. Deconectat să fie de la apă și canalizare și să nu mai vedem că există vreun agent economic care își bate joc de municipalitate”, a punctat Ceban.

  Responsabilii de la primărie spun că o soluție ar fi exproprierea agenților economici. Ion Ceban a solicitat ca experții juridici să intervină cu unele soluții legale.

  TOP 24 de ore

  Facebook

  SOCIAL

  Unul din cele mai mari sectoare ale capitalei, Buiucani, în ultimii 2 ani a făcut un salt important spre modernizare. Declarația a fost făcută...

  SOCIAL

  Un Parc Urban de Autobuze diferit! După ce municipalitatea a procurat autobuze noi, primarul general, Ion Ceban vrea schimbări și pe interior.

  SOCIAL

  Lucrările de reabilitare a curţilor de blocuri, iniţiate în cadrul proiectului municipal „Curtea Confortabilă”, sunt în toi. Despre asta spune primarul general Ion Ceban,...

  SOCIAL

  Primarul General, Ion Ceban, se află într-o vizită de lucru în Austria, iar luni a avut o întrevedere cu omologul său, Michael Ludwig, Primar...

  Copyright © 2021