Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Situație critică

  O săptămână cu antirecord de infectări și decese. Șeful interimar al Direcției Sănătate din cadrul Primăriei Chișinău, Boris Gîlca a declarat în această dimineață că situația referitor la noul coronavirus este destul de critică iată de ce toate spitalele din municipiu au fost activate cu profil Covid 19.

  Boris Gîlca, șef interimar Direcția asistență socială și sănătate, Primăria Chișinău

  ”Situația referitor la capitolul coronavirus, continuă să fie critică. Săptămâna trecută am bătut antirecorduri atât la numărul de infectări cu noul coronavirus cât și la capitolul decese. Toate spitalele municipale au fost activate cu profil Covid 19. Suntem deasemenea la limită cu numărul de paturi în staționar dar și la terapie intensivă».

  Mai mult, Gîlca subliniază că majoritatea celor spitalizați sunt pacienții nevaccinați.

  Boris Gîlca, șef interimar Direcția asistență socială și sănătate, Primăria Chișinău

  „Tulpina Delta rămâne a fi foarte agresivă și contagioasă. Iată de ce și tablourile clinice ale celor internați sunt grave. Din numărul total de internați, 97-98% sunt nevaccinați, care dezvoltă forme grave și critice și când nimeresc la Terapie Intensivă șansa la viață se diminuează cu 50% iar o dată ce sunt intubați, rămân doar 5-10 % șansa la viață».

  Boris Gâlcă, a declarat astăzi în cadrul ședinței serviciilor municipalității că numărul locuitorilor care s-au imunizat cu prima doză de vaccin este în creștere, însă este insuficient pentru a se crea o imunitate în masă. Potrivit responsabililor de la Primărie, până în prezent la punctele mobile de vaccinare s-au imunizat 18 mii de persoane. Amintim că cele 70 de puncte de vaccinare activate în municipiu activează în fiecare zi, inclusiv și în weekend.

  Telegram channel

  a-tv.md

  TOP 24 de ore

  Facebook

  Copyright © 2021