Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Situație alarmantă

  Situația în sănătate este din ce în ce mai alarmantă, iar virusul lovește tot mai mult în copii. În condițiile în care numărul cazurilor noi de infectare cu SARS-COV-2 în rândul minorilor este în creștere, la sudul țării urmează să fie activate noi paturi pentru micii pacienți. Iar, în caz de necesitate un scenariu similar este prevăzut și pentru municipiile Bălți și Chișinău, spun cei de la ministerul Sănătății.

  Numărul copiilor spitalizați cu noul coronavirus practic s-a dublat comparativ cu sfârșitul lunii decembrie, constată medicii. Iar, pentru a ține piept fluxului mare de pacienți, cei de la minister iau în calcul suplinirea paturilor de spital, la nivel de țară. O astfel de decizie a fost adoptată deja pentru sudul țării, unde se atestă cea mai mică rată de vaccinare la nivel de țară.

  Elena Mudrîi, șef serviciul de comunicare cu mass-media, Ministerul Sănătății

  „Ministerul Sănătății urmează să activeze, în următoarele zile, paturi suplimentare pentru copiii cu COVID-19 în cel puțin trei instituții medico-sanitare publice din sudul țării.„

  În ceea ce privește nordul țării, Mudrîi ne-a informat că la Bălți, copii infectați cu noul coronavirus sunt tratați la Spitalul Clinic Bălți. Potrivit celor de la minister, acesta acoperă necesitățile de spitalizare a pacienților, unde la moment sunt 45 de paturi, cu posibilitatea ca numărul acestora să fie extins. În condițiile în care valul cinci lovește în minori, am vrut să aflăm dacă cei de la Sănătate admit posibilitatea revenirii la sistemul de învățământ online, la care ni s-a răspuns scurt.

  Elena Mudrîi, șef serviciul de comunicare cu mass-media, Ministerul Sănătății

  „CNESP va decide în baza situației și indicatorilor.„

  Amintim că, luni, în cadrul ședinței operative a Primăriei, șeful interimar al direcției sănătate și protecție socială, Boris Gîlca a declarat că în municipiul Chișinăul numărul minorilor infectați cu SARS-COV-2 este în creștere, iar spitalul de Boli Contagioase pentru Copii face față cu greu presiunii. Aici, zilnic, sunt spitalizați circa 25 de copii bolnavi de noul coronavirus. Cel mai mic pacient are o lună, iar câțiva minori sunt dependenți de oxigen și au fost transferați la Terapie Intensivă.

  Telegram channel

  a-tv.md

  Copyright © 2021