Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Situația privind îmbolnăvirile prin infecția COVID-19 în municipiul Chișinău

  Primăria Chișinău informează că în prezent în spitalele municipale sunt internați 1454 pacienți confirmați COVID-19, dintre care, 75 în stare foarte gravă, 577 în stare gravă, 756 – în stare medie și 46 – în stare ușoară.

  Municipiul Chișinău rămâne, în continuare, în stare de alertă epidemiologică sporită prin infecția COVID-19. În baza indicatorilor prezentați de Centrul de Sănătate Publică Chișinău, în capitală  se menține stare de urgență în sănătate publică pentru care a fost stabilit gradul de alertă „Cod Roșu”.

  Informații în acest sens au fost prezentate luni, în cadrul ședinței operative a serviciilor municipale, de către Tatiana Bucearschi, șef al Direcției generale asistență socială și sănătate.

  La rândul său, Primarul General, Ion Ceban, a menționat că dacă pandemia va continua cu aceeași intensitate, municipiul riscă să aibă o situație greu de gestionat la capitolul personalului medical.

  Edilul capitalei a precizat că cheltuielile pentru tratarea bolnavilor cu COVID-19 în spitalele municipale sunt destul de mari, variind de la 24 mii lei, la pacienții cu stare de gravitate medie, până la 74 mii lei la bolnavii gravi, internați în secțiile de reanimare. „Virusul va mai fi, într-o formulă sau alta, cu mutații sau fără, astfel că singura opțiune de a depăși problema este vaccinarea. Cu cât va fi mai mare acoperirea cu vaccin, cu atât mai multe vieți vor fi salvate”, a mai menționat Ion Ceban.

  Conform datelor din  14.03.2021, în municipiul Chișinău sunt 89 931 cazuri confirmate COVID-19, recuperate –  67480 pacienți, decese – 1370.

  Sunt disponibile 1413 paturi pentru adulți, 167 paturi pentru copii, 55 paturi pentru maternitate, 30 paturi paliative, 200 paturi pentru triaj.  

  Spitalele municipale sunt pregătite și asigurate cu echipamente și mijloace de protecție, medicamente antivirale pentru tratamentul pacienților cu coronavirus.

  Starea de urgență în sănătatea publică a fost prelungită până la data de 15 aprilie 2021.

  chisinau.md

  TOP 24 de ore

  Facebook

  Noutăţi

  Peste 110 de tineri muzicieni din Republica Moldova, România, Ucraina, Finlanda, Ungaria, Spania și Olanda vor evolua astăzi, începând cu ora 19.30, la Digital...

  SOCIAL

  Opt centre de creație din Chișinău vor deveni mai prietenoase copiilor. Asta, dupa ce Primăria Chișinău a alocat sume impunătoare de bani pentru efectuarea...

  Noutăţi

  În cea de-a doua zi a Festivalului, 15 iulie 2022, chișinăuienii și oaspeții capitalei sunt invitați să participe la diverse activități cultural-artistice: expoziții, lansări...

  Noutăţi

  Primăria Municipiului Chișinău informează că astăzi începe Festivalul „Te salut, Chișinău!”, ediția a II-a, consacrat aniversării a 586-a de la prima atestare documentară a...

  Copyright © 2021