Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Situația în oraș privind deszăpezirea și circulația transportului public

  Primăria municipiului Chişinău informează despre situaţia în oraş, în contextul condițiilor meteo. Joi la linie au fost emise 323 troleibuze şi 101 autobuze. Transportul public circulă pe toate rutele municipale (cu mici abateri de la program, pe cursele spre localitățile suburbane).

  În capitală se circulă în condiții de iarnă, iar serviciile de profil lucrează pentru depășirea situațiilor problematice, în conlucrare cu Inspectoratul Național de Securitate Publică.

  Informații în acest sens, au fost prezentate de responsabilii municipali, în cadrul ședinței operative de astăzi, convocată de Primarul General, Ion Ceban.

  Edilul capitalei, a solicitat șefilor de subdiviziuni să continue inspectarea zonelor problematice, în special a traseelor în pantă, drumurile de acces spre suburbii și sectoarele din preajma instituțiilor de menire socială.

  În context, Ion Ceban a îndemnat cetățenii să fie prudenți pe străzi, iar agenţii economici și gestionarii de imobile să curețe zăpada de pe teritoriile unde își desfășoară activitatea.

  ÎM Regia „Exdrupo” a lucrat toată noaptea la deszăpezire, de la ora 23:00, cu 63 de utilaje, fiind împrăștiați 947 metri cubi de material antiderapant și 293 tone sare. Pe parcursul zilei, drumarii vor continua intervenția pe arterele secundare și pe traseele din suburbii unde circulă transportul public.

  În acelaşi timp, Regia locativ-comunală a început lucrul de la ora 01:00, cu 45 de utilaje cu perie și lamă, fiind împrăștiate 7 tone de material antiderapant. Iar de la ora 05.00, angajații întreprinderilor municipale gestionare a fondului locativ sunt antrenați la deszăpezirea în stațiile de așteptare pe trecerile de pietoni, la platformele de gunoi și pe căile de acces spre instituțiile de menire sociale.

  De asemenea, Î.M. Asociația de gospodărire a spațiilor verzi a început intervenția de la ora 21:00, cu 11 utilaje mecanizate în parcuri, scuaruri și alei, fiind împrăștiate 600 kg de sare și 150 soluție lichidă.

  În caz de înregistrare a situațiilor problematice în contextul condițiilor meteo, cetățenii sunt chemați să apeleze Dispeceratul Central Municipal, tel. (022) 22-22-67, (022) 22-26-04.

  chisinau.md

  Facebook

  SOCIAL

  Cel de-al cincilea președinte al Republicii Moldova, liderul PSRM, Igor Dodon, participă la Marșul Victoriei din centrul Capitalei. În timpul marșului, Dodon a declarat...

  SOCIAL

  Cimitirele din Chișinău vor fi deschise de Paștele Blajinilor, până la ora 17.00. Decizia a fost luată de Comisia pentru Situații Excepționale din Capitală.

  SOCIAL

  Programul de lucru al cafenelelor și restaurantelor din capitală va fi prelungit până la ora 23:00. O decizie în acest sens a fost luată...

  SOCIAL

  Vaccinarea locuitorilor din Chișinău este prioritară pentru municipalitate. Potrivit primarului general, Ion Ceban, specialiștii spun că doar vaccinul, indiferent de tipul serului, ne va...

  Copyright © 2020