Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Situația gravă în școlile din nordul țării. Profesorii nu și-au luat salariile pentru câteva luni

  Situația alarmantă în școlile din nordul țării. De câteva luni, profesorii nu și-au ridicat salariile, iar datoriile statului față de cadrele didactice sunt de milioane. Cifrele au fost prezentate de către deputatul Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Irina Lozovan, în cadrul unui briefing de presă.

  „În raionul Ocnița deficitul la Educație este de 1,9 milioane de lei, sunt 10 instituții de învăț, aici sunt gimnazii, licee, grădinițe, școli primare. În raionul Dondușeni, angajații a 17 instituții de învățământ au de suferit, iar deficitul este de 3,1 milioane de lei. Sunt bani enormi pentru bugetul raional. Oamenii așteaptă salarii. De ce în aceste „vremuri bune”, educația nu este o prioritate pentru guvernare?”, se întreabă Lozovan.

  Prezent la eveniment, Piotr Pușcari, președintele raionului Basarabeasca, a declarat că nici la ei situația nu este mai bună.

  „Avem trei școli care nu au finanțare, sunt școli mici: gimnaziu din satul Iordanovca, nu le ajung 369 de mii de lei, 11 pedagogi acolo activează, în satul Carabetovca o școală cu 19 pedagogi, la Bașcalia -instituție de învățământ cu 25 de pedagogi. Am decis să cerem ajutorul Guvernului deoarece consiliul raional nu are bani”, a explicat președintele raionului Basarabeasca.

  Potrivit datelor prezentate în conferință, doar pentru o parte din instituțiile de învățământ din țară, suma cumulată pentru datoriile salariale este de aproape 70 de milioane de lei.

  Site-ul a-tv.md oferă dreptul la replică tuturor celor vizați în articol.

  facebook.com

  Facebook

  POLITICA

  O nouă majorare a tarifului la gaz va duce la creșterea șomajului în Republica Moldova. Atenționarea a fost făcută de către ex-președintele țării Igor...

  POLITICA

  Deputații Blocului Comuniștilor și Socialiștilor vor ataca la Curtea Constituțională (CC) decizia PAS de a institui starea de urgență. Anunțul a fost făcut de...

  SOCIAL

  Astăzi, Biserica Ortodoxă prăznuiește soborul cinstitului şi slăvitului prooroc Ioan, Înaintemergătorul şi Botezătorul Domnului.

  POLITICA

  Dosarul "Energocom" a fost un spectacol înainte de Revelion, spune președintele de onoare al PSRM, Igor Dodon. În cadrul emisiunii Puterea a Patra de...

  Copyright © 2021