Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Situația din agricultură, gestionarea pandemiei COVID-19 și redeschiderea școlilor, în discuție la ședința coaliției de guvernare

  Deputații PSRM și PDM s-au întrunit astăzi la ședința coaliției de guvernare, cu participarea premierului și președintelui țării.

  Reprezentanții celor două formațiuni au discutat despre situația din agricultură, au fost trecute în revistă acțiunile Guvernului pentru susținerea fermierilor. Premierul a menționat că Executivul lucrează la evaluarea finală a pagubelor în acest sector și va veni cu sprijin suplimentar ulterior. Totodată, șeful cabinetului de miniștri a precizat că intenționează să solicite un credit de urgență de la Banca Mondială pentru susținerea agricultorilor.

  Deputații PSRM și PDM au punctat că propunerile fracțiunilor parlamentare la acest subiect trebuie analizate și luate în considerație de către Guvern.

  Parlamentarii celor 2 formațiuni au discutat și despre evoluțiile în gestionarea pandemiei COVID-19. Un subiect prioritar este și redeschiderea școlilor și grădinițelor. Părțile au insistat pe măsuri de securitate foarte clare, astfel încât elevii și copiii să fie în siguranță în instituțiile de învățământ. S-a convenit că situația va fi monitorizată cu atenție și se va interveni cu măsuri punctuale acolo unde este nevoie.

  socialistii.md

  Facebook

  POLITICA

  Președintele socialiștilor Igor Dodon convoacă Comitetul executiv al PSRM. Anunțul a fost făcut în această dimineață.

  SOCIAL

  Creștinii ortodocși de stil vechi îl prăznuiesc astăzi, 14 ianuarie, pe Sfântul Ierarh Vasile cel Mare, arhiepiscopul Cezareei Capadociei, unul dintre cei mai importanţi...

  SOCIAL

  În ajunul Anului Nou pe stil vechi ex-președintele Igor Dodon le-a transmis cetățenilor un mesaj de felicitare, urări de sănătate, pace și bunăstare.

  POLITICA

  Construcția hidrocentralei de la Novodnestrovsk poate duce la o criză de apă în municipiul Chișinău. Totodată, acest proiect înseamnă și cedarea din partea Moldovei...

  Copyright © 2020